Baba

A finn szülőknek nem kell babakelengyére költeniük

Minden újszülött családja bőséges kezdőcsomagot kap az államtól.

Egy korábban megjelent, nemzetközi felmérés szerint jelenleg Finnországban a legjobb anyának lenni, ahogy megszületni is. A skandináv országban a legjobbak a gyerekek egészségügyi kilátásai, az oktatás színvonala, de a gazdasági és a politikai körülmények is ott a legideálisabbak.

A finn szülőknek ráadásul az alap babakelengyére sem kell költeniük, azt ugyanis – rászorultságtól teljesen függetlenül – minden újszülött megkapja az államtól. A kezdőcsomagban található egy matrac, matrachuzat, takaró, paplan, paplanhuzat, téli kezeslábas kesztyűvel és kiscsizmával, könnyű, kapucnis ruha és kötött overall, bodyk, rugdalózók, leggingsek, sapkák, kapucnis fürdőlepedő, körömolló, hajkefe, fogkefe, fürdőhőmérő, popsikenőcs, törölköző, vászonpelenkák, gumibugyik, egy rágóka és egy képeskönyv, valamint szoptatós melltartóbetét, sőt óvszer is.

A finn szülőknek nem kell babakelengyére költeniük

A szülők egyáltalán nem tartják cikinek az ajándékcsomagban található holmik, ruhák használatát, sőt. Mivel a kollekció színei, mintái minden évben mások, így ha a szülők egy ugyanolyan ruhába öltöztetett gyereket pillantanak meg valahol, mint amilyet az ő babájuk is kapott, egyből tudják, hogy a picik ugyanabban az évben születtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top