Baba

Mind a tizenöt gyerekét Walternek nevezte el

Kilencen közülük lányok…

Egy brazil asszony, Erotides Brandão az első terhessége idején megegyezett a férjével, hogy születendő gyermekük a férfi után a Walter nevet kapja majd, függetlenül attól, hogy lány lesz vagy fiú. A házaspár elsőszülöttje kislány lett, így a meglehetősen egyedi Walterlúcia Maria keresztnevet adták neki.    

A házaspárnak vele együtt összesen tizenöt gyermeke született, kilenc lány és hat fiú. A családanya pedig úgy döntött, hogy a férje tiszteletére mindegyikük megkapja a Walter nevet. A lányok esetében – ahogy az első gyermeküknél – a Waltert női nevekkel kötötték össze, és mindannyian megkapták második névnek a Mariát is, így lett a nevük Walterlívia Maria, Walterlênia Maria, Walterlônia Maria, Walterlácia Maria, Walterlúzia Maria Emília, Walterluana Maria, Walterangelina Maria és Waltersilvana Maria. A fiúk valamivel jobban jártak, nekik a mindenkinek kötelező Walter mellé egy-egy egyszerű fiúnevet választottak: Walter Emanuel, Walter Luís, Walter Olivério, Walter Marcelo, Walter Licínio és Walter Fernando.

Forrás: Oddity Central
Forrás: Oddity Central

Bár feltétel nélkül szerették az apjukat, a lányoknak gyermekként és felnőttkorukban egyaránt rengeteg gondot okoztak szokatlan keresztneveik. Gyakran váltak nevetség tárgyává, de előfordult az is, hogy nem akartak hinni nekik, amikor bemutatkoztak.

Az egyik testvér, Walter Licínio viszont továbbvitte a családi hagyományt, és maga is a Walter nevet adta a gyermekeinek, igaz, ők legalább mindketten fiúk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top