Baba

Felkavarta a kedélyeket Ördög Nóra kislányának neve

Vannak, akik szerint cuki, mások szerint viszont komolytalan nevet választott kislányának a műsorvezető és férje.

Május 6-án megszületett Ördög Nóra és Nánási Pál kisbabája. A házaspár meglehetősen ritka nevet választott gyermekének: Mici lett a kis jövevény.

A Mici hazánkban hivatalosan anyakönyvezhető lánynév, amely azonban a Mária, az Emma és az Irma becézett alakjaként is használatos. Különösen a múlt század harmincas éveiben volt népszerű. Több ismert irodalmi alak, illetve filmes és színházi hősnő viseli ezt a nevet, így például Szabó Magda Abigél című regényének Horn Micije, a Mici néni két élete című vígjáték címszereplője, Hangay Mici, vagy épp Georges Feydeau Osztrigás Micije.

Felkavarta a kedélyeket Ördög Nóra kislányának neve

A névválasztás meglehetősen vegyes reakciót váltott ki az interneten. „Gratulálok a kislányotokhoz! Nagyon érdekes, szép nevet választottatok” – írta egy hozzászóló a műsorvezető hivatalos Facebook-oldalán. „Jajj, de cuki neve van!” – így egy másik pozitív vélemény ugyanonnan.

„Sok boldogságot kívánok nekik! Bár a névválasztás tényleg furcsa, remélem csak becenév” – jegyezte meg a Nők Lapja Café fórumán zsofiaxxx nevű kommentelőnk. „A babához gratulálok! De a picinek soha nem lesz komolyabb énje? Csak ez a Mici? Ennyi erővel lehetne maca is, vagy kisbogaram. Azért gondolhattak volna a jövőjére is. Nem a Barbijának adott nevet” – fogalmazta meg kritikáját az egyik bulvárlap internetes oldalán egy hozzászóló, mintha ez lenne a legfontosabb dolog, nem pedig az, hogy minden rendben legyen a babával, és az ismert szülők végre egy kis nyugalomban nevelhessék a picit.

A külföldi sztárok körében például szinte kötelező különleges, sőt bizarr nevet adni a gyerekeknek, de a hazai hírességek között is akadnak olyanok, akik meglepő utónevet adtak a babájuknak. Nem választott hétköznapi nevet például az egykori filmes, Vad Katalin, akinek a kislánya a Málna nevet kapta, míg Beleznay Endre színművész lánya a Bodza nevet viseli. Sebestyén Balázs kisfiát Benettnek hívják, Rippel Ferenc és neje pedig Herkulesnek nevezte el a gyermekét.

Neked tetszik a Mici? Ha nem, milyen lánynevet ajánlottál volna Nóráék figyelmébe? És ha fiú lett volna a baba? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top