Baba

Természetes úton szülte meg a 7 kilós óriásbabát

A fiatal anyuka igencsak keményen megszenvedett a kisfiáért.

A 21 éves kismama, Jade Packer két héttel hordta túl a kisfiát, amikor február 11-én megindult nála a szülés. A fiatal nő 16 órán át vajúdott és epidurális érzéstelenítést kapott. „Húsz orvos volt a szülőszobában, ekkor ijedtem meg igazán” – idézte fel Jade a nehéz órákat egy brit lap riportjában.

A nagy számú orvos jelenléte azonban igencsak indokolt volt, hiszen Jade kisfia elakadt a szülőcsatornában és mintegy tíz percig nem jutott oxigénhez, ami miatt az élete is veszélybe került. Császármetszésre végül mégsem volt szükség: a nő természetes úton hozta világra babáját. Ámekkor jött az igazi sokk: az kisfiú ugyanis közel 7 kilót nyomott, vagyis nagyjából dupláját egy átlagos újszülött súlyának. „Mindenki megdöbbent, hogy mekkora. Ő egy igazi kis csoda… vagyis inkább nagy csoda. Azok után, amin keresztülmentem, még különlegesebb érzés, hogy itt van velünk” – mondta az anyuka.

Fotók: Facebook / BBC
Fotók: Facebook/BBC

Azt a szakemberek sem értik, hogy miért nőtt ekkorára a kisbaba, ugyanis sem Jade, sem pedig a gyerek apja, Ryan nem volt annak idején óriáscsecsemő, és a magasságuk, illetve súlyuk is a mai napig átlagos.

A baba szerencsére semmilyen károsodást nem szenvedett nehéz születése miatt, és az orvosok szerint normál tempóban növekszik. A héten pedig a szülei végre haza is vihették a kórházból.

 

Hogyan kezelhető a pelenkakiütés? Segít a megoldásban a Nők Lapja Café Válaszkereső oldala!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top