Baba

Még apja sem láthatta a hóból mentett csecsemőt

Ma először találkozik apjával, a bodajki Tolnai Péter Pállal Zolika, a kisfiú, aki a csütörtöki ítéletidőben látta meg a napvilágot - írja a Bors.

A hókatasztrófa legismertebb túlélője lett Tolnai Zolika, aki épp március 15-én született – kalandos körülmények között. Édesanyjánál megindult a szülés, ám a hó elzárta őt a külvilágtól; még a mentő sem tudott eljutni hozzá Bodajkra. Végül traktoros segítséggel jutott el a vasútig, onnan pedig egy mozdony vitte tovább.

Még az édesapa sem láthatta a fiát, ma találkoznak majd először – írja a Bors. – Eddig mindkét gyerme­künk, Zsófi és Péterke születésénél is ott voltam, ha tankot kell lopnom, akkor is bemegyek ma a kórházba – mondta a Borsnak Tolnai Péter Pál, az immár háromgyermekes családapa, aki a kalandos szülésnél nem lehetett ott, a két nagyobb testvérrel maradt otthon, amikor Bodajkot körbezárta a hó (sokan töltötték így az éjszakát).

– Az orvos a tíz kilométerre levô Mórról másfél-két óra alatt ért hozzánk, amikor elfolyt a magzatvíz. Farfekvéses volt a baba, be kellett jutni császármetszésre – emlékszik az eseményekre Péter.
A férfi hálás azoknak akik segítettek: az édesanya és kisfia is jól vannak.

Előző kisfia születésénél ott lehetett (Borsonline)
Előző kisfia születésénél ott lehetett (Fotó: Borsonline)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top