Baba

Svájcban a legjobb születni 2013-ban

Magyarország a 46. helyre került a listán. Amerika sincs az első tízben.

Svájcban a legjobb születni 2013-banAz Economist Intelligence Unit tanulmányt tett közzé arról, hogy 2013-ban mely országban számíthatnak a legjobb életminőségre a születendő babák.

Az elemzők jólét, az egészség és a közintézményekbe vetett bizalom alapján rangsorolták az országokat. Az eredmények azt mutatták, hogy ebben az évben a Svájcban születő gyermekek számára adottak a legjobb lehetőségek az egészséges, biztonságos, sikeres életre.

A lista második helyére Ausztrália került, majd három skandináv ország, Norvégia, Dánia és Svédország következik. Az első tízbe bekerült még Szingapúr, Új-Zéland, Hollandia, Kanada és Hongkong.

Az Amerikai Egyesült Államok 1988-ban még vezette a listát, ám ezúttal a 16. helyen végzett. Magyarország a 46. lett, ami különösen annak fényében lelombozó, hogy 1988-ban még a 24. helyen álltunk.

A nyolcvan országot felvonultató lista sereghajtói Ukrajna, Kenya és Nigéria.

Keressük 2013 bloggerináját!

Rendszeresen megmondod a magadét, vagy tippeket, ötleteket adsz másoknak a blogodban? Jelentkezz, vagy jelölj másokat, hogy közösen megtaláljuk 2013 legjobb női bloggerét! Bővebben itt olvashatsz a Nők Lapja Café és a Caféblog bloggerversenyéről.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top