Baba

5 tipp babakocsi-választáshoz (x)

A megfelelő babakocsi kiválasztása sok-sok fejtörést okozhat, főleg ha első babádat várod. Tudjuk, hogy anyagilag szinte ez a legnagyobb befektetés, éppen ezért nagyon fontos, hogy az óriási kínálatból, design és funkció terén is azt találd meg, ami a legpraktikusabb számodra. Olvasd el <a href="http://mamasandpapas.hu/" target="_blank">Kató Linda, a Mamas & Papas baba-mama bolt üzletvezető-tulajdonosának</a> tippjeit abban, miként mérlegeld a babád igényeit, a saját elvárásaidat, illetve hogyan tartsd szem előtt saját életmódodat.

A helyzet adott!

Először is vedd figyelembe az életkörülményeid! Hol élsz, mivel közlekedsz, mi a munkád és a hobbid? Ezeket mindenképp mérlegelned kell, amikor kiválasztod a megfelelő méretű és súlyú babakocsit, hiszen nem mindegy, hogy tömegközlekedéssel vagy kocsival utazol, hogy a belvárosban vagy hegyvidéken élsz, vagy hogy éppen a túrázásért, esetleg a shoppingolásért rajongsz.

Tipp: Válassz olyan kerekű babakocsit, amely minden terepen megfelelő! A Sola babakocsi például városi sétához és kiránduláshoz is praktikus.

Baby Cocoon
Baby Cocoon

Segítség! Mi az a Travel System?

Nagyon fontos, hogy az újszülött baba csak kevéske időt tölthet el az autósülésben, hiszen gerincének vízszintes fekvőfelületre van szüksége.

Nagyon jó, ha a babakocsi együtt tud nőni a gyermekkel, ebben a “Travel System” segít. Ez azt jelenti, hogy a babakocsi háromfunkciós.

Van hozzá egy mózeskosár, ami kb. hat hónapos korig használható, illetve amíg a gyermek fel nem ül, de a baba első autósülését is fel lehet tenni a babakocsi vázára. Nagyon fontos, hogy az újszülött baba csak kevéske időt tölthet el az autósülésben, hiszen gerincének vízszintes fekvőfelületre van szüksége.A harmadik funkció pedig a sportrész, amiben tulajdonképpen felnő a gyermek.

Tipp: Ha nem szeretnél mózeskosarat, figyelj arra, hogy a sportrész teljesen vízszintesre fektethető legyen, illetve vásárolhatsz egy kiegészítő terméket, amitől az ülés olyan kényelmes és puha lesz, mint egy mózeskosár!

 

Urbo babakocsi
Urbo babakocsi

Figyelj oda a babakocsi sportülésére!

Hasznos funkciója még az előbb említett sportülésnek, hogy azt lehet az anyuka és a világ felé is fordítani. Amíg a baba kisebb, jó, ha van szemkontaktus az anyukával, de egy idő után úgyis izgalmasabb lesz a külvilág a számára. Fontos, hogy ez az ülés dönthető is legyen, hogy a baba ne csak ülni tudjon benne, hanem kényelmesen aludni is. Nem utolsósorban pedig ajánlatos minél nagyobb kupolájú babakocsit venni, hiszen így lehet a legjobban megvédeni a babát a környezeti hatásoktól.

Tipp: Ha a kupola mérete elég nagy, nincs szükséged napernyőre! A modern városi Urbo babakocsi hatalmas vízlepergetős kupolával rendelkezik és a mágneses ablakon keresztül könnyen szem előtt tarthatod gyermekedet!

 

Második babakocsi?

Ha a babánk már elérte az 1-1,5 éves kort, az anyukának szüksége lehet egy könnyebb babakocsira. Ilyenkor érdemes egy esernyőkocsiba beruházni, hiszen ez egyszerűen összecsukható, vállra akasztható, ha gyermekünk már sétálni szeretne, de könnyen ki is nyitható, ha elfáradt és aludna. Az esernyőkocsi ideális városi sétákhoz, utazásokhoz, illetve nyaralásra, a vízszintesre fektethető pedig újszülöttkortól is használható.

Tipp: Babakocsid mindig tartsd karban, foglalkozz úgy vele, mint akár egy biciklivel, hogy hosszú életű legyen és több gyermeket is kiszolgáljon!

Mylo babakocsi
Mylo babakocsi

Design és praktikusság egyszerre!

Ma már nemcsak a funkciót lehet figyelembe venni, hanem a designt is, vannak kifejezetten divatos, trendi babakocsik. Ha az anyuka szeretné a saját stílusához választani a babakocsit, akkor színben, anyagban, vonalvezetésben sem kell kompromisszumot kötnie.

Hosszú távú megoldás egy unisex színű babakocsi vásárlása, amelyet kiegészítőkkel tudsz egyedivé varázsolni és így különböző nemű babáknak is jól passzol.

Tipp: A babakocsi összecsukására figyelj, minél könnyebb számodra, annál egyszerűbben tudsz majd bánni vele. A Mylo babakocsi például egy mozdulattal, egy kézzel összecsukható!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top