Baba

10 éves kislány mentette ki családját az égő házból

A kislány ahelyett, hogy megijedt volna, mentette a menthetőt.
Samantha
Samantha Christian

Az amerikai Apache Junction városában élő, 10 éves Samantha Christian egyik éjszaka arra ébredt, hogy lángokban áll a szobájában a légkondicionáló berendezés. A kislány azonnal kiugrott az ágyból, felébresztette édesanyját és két kisöccsét.

Míg anyukája a tüzet próbálta oltani, előbb 8 éves öccsét kísérte át az utca túloldalán lakó ismerősökhöz, majd visszament kisebbik testvéréért is, akit az ölében vitt át ugyanoda.

Miután öccsei már biztonságban voltak, észrevette, hogy az édesanyja még mindig nem jött ki a házból. Az asszony kétségbeesetten próbálta megfékezni a lángokat odabenn, Samantha azonban a hatalmas füst dacára is berohant és kirángatta onnan.

Bár a házuk sajnos leégett, a család örül, hogy mindannyian életben maradtak. „Rendkívül bátor, nagyon büszke vagyok arra, amit tett” – nyilatkozta később az édesanyja egy helyi tévécsatorna riportjában.

A kislányt az iskolája és a városi tűzoltóság is kitüntette hősies viselkedéséért. „Samantha Christian egy csodálatos fiatal hölgy, aki hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot, különös tekintettel zsenge korára” – méltatta a helyi tűzoltóparancsnok.

Te tudod mi a teendő lakástűz esetén? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top