Baba

Napi 20 hazugsággal szereljük le a gyereket

Az elfoglalt anyák a gyerek érdekében kényszerülnek apró hazugságokra és trükkökre.
Leszerelés
Leszerelés

Egy Nagy-Britanniában készült tanulmány szerint az anyák többsége (84 százaléka) minden nap átlagosan húsz alkalommal folyamodik valamilyen trükkhöz vagy kegyes hazugsághoz annak érdekében, hogy például leszerelje a hisztiző gyereket, elérje, hogy egészséges ételeket is egyen vagy hajlandó legyen időben lefeküdni.

„Általában az anya a család motorja, emiatt pedig gyakran kényszerül arra, hogy füllentsen. Nem meglepő, hogy az anyák újabb és újabb trükköket eszelnek ki, hogy időt takarítsanak meg és mindent egyben tudjanak tartani” – magyarázta a kutatás vezetője egy sajtónyilatkozatában.

A több ezer érintett megkérdezésével készült felmérés szerint a leggyakoribb csel, melyet az anyák alkalmaznak, hogy valamilyen ajándékot, édességet ígérnek be a gyereknek annak fejében, hogy megtesz valamit, amihez nincs kedve.

A szakemberek szerint az anyák inkább agyonhajszolják magukat és trükköznek a gyerekkel, ahelyett hogy segítséget kérnének például a párjuktól vagy más családtagoktól a mindennapi teendők elvégzésében, pedig ez megoldás célravezetőbb lenne.

Te szoktál füllenteni a gyereknek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top