Baba

Halottnak hitték az élve világra jött kisbabát

A sürgősségi császármetszéssel azonban még nem értek véget a megpróbáltatások. Sőt, ekkor kezdődtek csak igazán.
Shelagh és Mia

Shelagh és Mia

Forrás: The Sun 

A 37 éves Shelagh McAlpine április végén, terhességének 28. hetében járt, amikor hirtelen rosszul lett és vérezni kezdett. Azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy idő előtt levált a méhlepénye. Az orvos ezek után közölte vele és férjével a borzalmas diagnózist, miszerint magzatuk szívhangja megszűnt, meghalt az anyaméhben.

Egy másik orvos azonban még egyszer megvizsgálta a kétségbeesett kismamát, és ő csodával határos módon újra meghallotta a szívhangot. Ezután sürgősségi császármetszéssel segítették világra a mindössze 0,9 kilós kislányt, Mia Rose-t. 

Az újszülöttről kiderült, hogy a karjában vérrög található, melyet mihamarabb el kell távolítani. Mivel Shelagh még nem tért magához, a férjére hárult a súlyos döntés, hogy aláírja a beleegyező nyilatkozatot.

A baba öt órán át volt a műtőben, az apa ezalatt a kórház parkolójában, az autójában ülve imádkozott, hogy a gyerek túlélje a beavatkozást, és ne kelljen amputálni a karját. A vérrögöt sikeresen eltávolították ugyan, de a kislány 72 órán át kritikus állapotban volt, és úgy tűnt, hogy nem csupán a karját, de a lábát is elveszítheti, végül öt ujjpercét kellett amputálni.

Mindezzel azonban nem volt vége a kálváriának: egy héttel később Mia szívében és a tüdejében is lyukat fedeztek fel. Az orvosok nem sok jóval biztatták a családot, hiszen egy ennyire aprócska és fiatal babának alig volt esélye, hogy túlélje a szükséges operációt. A kislány azonban nem adta fel a harcot, keményen megküzdött az életéért.

Az ezt követő hetek idegtépő várakozással teltek, hiszen a szakemberek sem tudták pontosan, hogy mit bír el a csecsemő szervezete. Mia viszont minden aggodalomra rácáfolt, és rohamos gyógyulásnak indult. Augusztus elejére már annyira jól lett, hogy családja végre hazavihette a kórházból.

„Annyi mindenen ment keresztül, annyit harcolt, és most már végre egészséges. Annyira boldog vagyok, hogy van nekünk. Ő a mi kis csodánk” – fogalmazott Shelagh egy brit lap riportjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top