nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Órákkal a szülés után lediplomázott

Órákkal a szülés után lediplomázott

A fiatal anya kiváló minősítést szerzett a Cambridge-i Egyetemen, néhány órával azután, hogy életet adott gyermekének. Mire nem képes egy nő?!
NLCafé
f Ajánlom
A diplomaosztón
A diplomaosztón

A 33 éves Isobel Cohennél pont az egyetemi záróvizsgája előtti nap indultak meg a fájások. A nő többórás vajúdás után, komplikációktól sem mentes szüléssel hozta világra első gyermekét, Beatrice-t. Bár a szülés nagyon megviselte, úgy döntött, emiatt nem halasztja el a vizsgát.

A körülményekre való tekintettel az anyának nem kellett megjelennie az egyetemen, hanem a vizsgáztatók mentek be hozzá a kórházba. „A kórteremben voltam, hálóingben, megkatéterezve. Meglehetősen lestrapáltnak éreztem magam, és nagyon fájdalmas volt három órán keresztül ülni” – mesélte Cohen egy brit lapnak.

Az irodalom szakos hallgató a görög tragédiákból és Shakespeare-ből vizsgázott. „Isobel hihetetlenül produkált, kiváló minősítést szerzett. Figyelemre méltó teljesítmény” – méltatta az egyik vizsgáztatója.

„Akkor és ott teljesen egyértelműnek tűnt, de utólag visszagondolva elég őrült dolog volt. Nem is tudom, hogy voltam képes összehozni és végigcsinálni ezt – mondta Isobel. – Nagyon szerencsés vagyok. Beatrice jól van, és megszereztem a végzettséget is, amit akartam.”

Az édesanya a diplomaosztójára már a kislányát is magával vitte. Most azt tervezi, hogy fél éven át kizárólag a gyereknek él, utána viszont szeretné még tovább képezni magát, leginkább a drámaírás érdekli.

Megosztás Facebookon