Baba

Állást kapott a gyermekmentő

Bár az állásinterjúját lekéste, hősies tettének köszönhetően munkát kapott a férfi, aki megmentette a metrósínre zuhant kisbabát.
Delroy Simmonds
Delroy Simmonds

Ahogy arról mi is beszámoltunk, néhány napja egy New York-i metróállomáson egy erős légáramlat a metrósínek közé sodort egy babakocsit, melyben egy kilenc hónapos csecsemő aludt. A metrószerelvény már látótávolságban volt, ám egy közelben álló, vadidegen férfi, Delroy Simmonds, pillanatokon belül, gondolkodás nélkül a babakocsi után vetette magát, megragadta a gyereket, majd épp az utolsó pillanatban sikerült félreugrania a hevesen fékező, dudáló szerelvény elől.

Az esetről azóta számos cikk és tévériport készült, melyekből kiderült az is, hogy a bátor férfi hosszabb ideje munkanélküli, és épp állásinterjúra indult az életmentés reggelén. Bár azt az interjút lekéste, a róla megjelent hírek nyomán többen is ajánlottak neki munkát. Végül a Kennedy Nemzetközi Repülőtér ajánlatát fogadta el, ahol karbantartóként alkalmazzák.

„Sokat elárul a személyiségéről, hogy beugrott a kisfiúért. Örülünk, hogy Delroy mostantól nálunk dolgozik. Megtisztelve érezzük magunkat” – nyilatkozta a Daily Newsnak a férfi főnöke.

Simmonds egyébként maga is kétgyermekes családapa, és egyáltalán nem érzi magát hősnek, szerinte bárki ugyanezt tette volna a helyében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top