Baba

Szülés után többet lógnak Facebookon a nők

A szülés utáni időszakban az anyukák több időt töltenek a Facebookon, mint korábban. Legalábbis egy friss tanulmány szerint.

Szülés után a Facebookon lógnak az anyákBár feltételezhetnénk, hogy a szülést követő napokban, hetekben az anya szinte kizárólag a babával foglalkozik, a fennmaradó időben pedig igyekszik minél inkább kipihenni magát, manapság ez már nem teljesen így van – írja a Daily Mail.

Az Ohiói Egyetem által végzett felmérés szerint az anyák közel fele ebben az időszakban több időt tölt a Facebookon, mint a szülés előtt, és mindössze 27 százalék nyilatkozott úgy, hogy kevesebbet látogatja a közösségi oldalt, amióta világra hozta a gyermekét.

Mint azt a tanulmány társszerzője, Sarah Sullivan-Schoppe elmondta, mindez vélhetőleg annak tudható be, hogy az újdonsült anyák stresszt élnek át, és a Facebookon leginkább támogatást keresnek. Minél intenzívebb a stressz, annál inkább.

Az új családtag érkezése az apák facebookozási szokásait is befolyásolja: 31 százalékuk az anyákhoz hasonlóan többet lóg az oldalon, 19 százalékuk viszont kevesebbet.

A megkérdezett szülők döntő többsége – az anyák 93, míg az apák 83 százaléka – rendszeresen tölt fel képeket a közösségi oldalra gyermekéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top