Baba

Könnyebb szeretgetni a babát az új inkubátorban

Az anya bármikor érintkezhet kisbabájával úgy, hogy még az ágyból sem kell felkelnie.

Összeköti az anyát és gyermekét a bababarát inkubátorÚjfajta inkubátort fejlesztett ki egy holland cég, mely szorosabb anya-gyermek kapcsolat kialakítását teszi lehetővé már abban az időszakban is, amit a kisbabának az inkubátorban kell töltenie.

A készülék sokkal csendesebb, mint a szokványos inkubátorok, így az újszülött nyugodtabban tud aludni. A berendezést számos kényelmi funkcióval látták el: beállítható úgy is, hogy az anya közvetlenül a kórházi ágyon fekve hozzáférhessen gyermekéhez, sőt akár egyszerre mindkét szülő is szeretgetheti a babát, miközben az ápoló is hozzáférhet, hiszen az inkubátor minden oldalán biztonságosan nyitható-zárható ajtók találhatók.

„Az anya és a gyermek közötti bensőséges kapcsolat nagyon fontos a baba fejlődése szempontjából. Miért fogadnánk el a helyzetet, hogy az anya csak ritkán láthassa, érinthesse a gyermekét csak azért, mert a szülés utáni órákban vagy napokban nehezen tud felkelni az ágyból? Miért hagynánk, hogy a technológia álljon útjában a szülő és gyermek közötti kritikus kötődési folyamatnak” – fejtegette a holland cég szóvivője.

Az inkubátorba beépített kamera segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhető a csecsemő akár a nővérszobából, akár interneten keresztül, például az apuka számítógépéről vagy mobiltelefonjáról.

Könnyebb szeretgetni a babát az új inkubátorban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top