Baba

Hatéves kislány vezette le az anyukája szülését

Telefonálni sem tudtak, amikor megindult a szülés, de a kislány megnyugtatta a rémült anyukát, és biztatta, hogy lélegezzen mélyeket.

A hős kislány az anyukájával fotó: Stan Lim
A hős kislány az anyukájával
Fotó: Stan Lim

„A szívem nagyon dobogott” – mesélte utólag az a hatéves amerikai kislány, aki a saját édesanyja szülését vezette le. Az anyuka elvileg júniusban szült volna, de szerdán arra ébredt, hogy elfolyt a magzatvize, írja a Huffington Post. A férje viszont már korán elment munkába, és a telefonja lemerült, így egy ideig a mentőket sem tudta hívni.  

A hatéves kislánya mégsem ijedt meg, ő nyugtatta a rémült anyukát, és biztatta, hogy lélegezzen mélyeket. Már megszületett a kisöccse, amikor végre telefonálni tudtak, és elmondták nekik, hogy el kell kötni a köldökzsinórt, úgyhogy a kislány egy cipőfűzőt hozott az anyukának. Mire a mentősök kiértek, a nehezén túl voltak, és a kisfiú és az anyuka is egészséges.

Nem ez az első hasonló eset, tavaly egy tizenkét éves kisfiú segítette világra a kisöccsét, és utána azt mondta, az orvossorozatokból tudta, mit kell ilyenkor csinálni. Három évvel ezelőtt egy másik hatéves kislány került hasonló helyzetbe, amikor az anyukájánál négy héttel korábban indult meg a szülés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top