Baba

Kávéivásról győzködnék a kismamákat

Napi egy-két kávét nyugodtan megihatnak az állapotos és szoptató nők. Kár, hogy a kutatást az egyik fő kávéimportőr ország kutatói végezték.

Nem okoz alvászavart a babáknál, ha anyjuk a terhesség vagy a szoptatás alatt naponta egy-két kávét megiszik – állapították meg brazil kutatók. A Pediatrics című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányba 900 újdonsült anyát vontak be a kávétermelő országban, és arra jutottak, hogy az anya mértékletes kávéfogyasztása nem veszélyezteti a babát.

Kávéivásról győzködnék a kismamákat

A kismamákat gyerekük 3 hónapos korában kérdezték ki kávéfogyasztási és csecsemőjük alvási szokásairól. Egy kivételével minden válaszadó ivott kávét várandóssága idején, közülük minden ötödik legalább 300 milligrammnak megfelelő mennyiséget naponta (3 dupla). A baba 3 hónapos korában már csak 14 százalékuk ivott ennél a mennyiségnél több kávét.

A Pelotasi Szövetségi Egyetem kutató elemzésükben nem találtak kapcsolatot az anya által elfogyasztott kávé mennyisége és a csecsemők alvási szokásai között.

Figyelem! Napi 300 milligrammnál nagyobb koffeinmennyiség bevitelét azonban semmiképpen nem javasolják várandós vagy szoptató anyáknak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top