Baba

Nyilvánosan szoptatta kislányát Beyoncé

A világsztár nem zavartatta magát: egy étteremben, a többi vendég szeme láttára szoptatta meg kisbabáját.

Nyilvánosan szoptatta kislányát BeyoncéBár fotó nem készült az esetről, de a US Weekly magazinnak több szemtanú is megerősítette, hogy Beyoncé egy felkapott New York-i étteremben fogyasztotta épp az ebédjét, amikor észrevette, hogy kislánya, Blue Ivy is megéhezett. A sztáranyuka ekkor karjaiba vette a babát, és ott helyben, az asztalnál, a kíváncsiskodó tekintetekkel mit sem törődve szoptatta meg. Ezzel a világsztár egyértelműen kifejezte azt is, hogy milyen álláspontot képvisel a nyilvános szoptatással kapcsolatban.

A nyilvános szoptatás igencsak érzékeny téma, itt, a Nők Lapja Cafén is hatalmas vita kerekedett a kérdésben (- kattints a fórumért). Ahogy arról  beszámoltunk, az ellene és mellette érvelők is bőven fel tudják sorakoztatni érveiket: utóbbiak szerint szép és teljesen természetes, ha egy anya a tejével táplálja a gyermekét,  nincs ezen semmi rejtegetnivaló, míg az ellenzők úgy vélik, hogy ezt az intim jelenetet nem mások szeme láttára kellene csinálni.

Emlékezetes az a másfél évvel ezelőtti történet is, amikor az egyik gödöllői étteremben a pincér a női vécébe küldött egy gyermekét szoptató édesanyát, aki azonban ezt nem volt hajlandó elfogadni, és diszkréten, a falnak fordulva megszoptatta féléves babáját. A pincér felszólította a nőt, hogy hagyja abba a szoptatást, mire az édesanya inkább elhagyta az éttermet. Az eset kapcsán állandó szerzőnk, Karafiáth Orsolya nyilvánított különvéleményt – ha lemaradtál róla, katt ide!

Hazánkban is több akciót szerveztek már a nyilvános szoptatás elfogadtatásáért: tavalyelőtt a Corvin Budapest Filmpalotában, tavaly ősszel pedig egy kávéházban szoptattak nyilvánosan az aktivisták, akik a Nők Lapja Cafénak is beszéltek indokaikról. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top