Baba

Saját méhlepényedből készül a kapszula

"Szalonképes" megoldást ajánl egy szülésznő azoknak az anyukáknak, akik szeretnék ugyan elfogyasztani a méhlepényüket, viszont ezt undorítónak találják. Bár kapszulaként is elég gusztustalannak tűnik az egész.
Caroline Baddiley
Caroline Baddiley

Néhány éve „jött divatba”, hogy az anyukák, akiknek van hozzá gusztusuk, a szülés után megeszik a méhlepényüket, mert ez – bár tudományos bizonyíték egyelőre nincs rá – állítólag energiát ad, megkönnyíti szoptatást és csökkenti szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét.

Ahogy azt korábban már megírtuk, Amerikában profi méhlepény-szakácsok is dolgoznak, akik ínyencfogást varázsolnak a placentából, egy brit szülésznő, Caroline Baddiley azonban ennél egyszerűbb és a szó szoros értelmében véve fogyaszthatóbb kiszerelésben készíti el. 

Az asszony 175 font, azaz nagyjából 63 000 forint ellenében begyűjti az anyukától placentát, majd előbb felgőzöli, ezután felszeleteli, kiszárítja, végül porrá őrli és pirulákba tölti. Egy normál méretű méhlepényből nagyjából 90–120 kapszula készíthető. A szülésznő azt állítja, az eljárás során az értékes anyagok nem vesznek el a méhlepényből, a pirula szedése tehát ugyanolyan jótékony hatású, mintha az anyuka „egy az egyben” enné meg a méhlepényét.Pirula formájában fogyaszthatják el méhlepényüket

A végtermék ránézésre egyáltalán nem gusztustalan, már ha el tudunk vonatkoztatni attól, hogy mi van benne, leginkább egy sima gyógynövényes kapszulára hasonlít.  Ebben a formában pedig azok is le tudják nyelni, akik ennél naturálisabb módon nem fogyasztanák el a placentájukat. Neked menne, te beszednéd?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top