Baba

Nem azonos évben születtek az ikrek

Az is elég ritka, hogy ikertestvérek nem egy napon születnek, de az idei újévre világra jött több olyan ikerpár is, akiknek a születési évük sem azonos.
A Rosputni ikrek
A Rosputni ikrek
Fotó: abcnews.com

Akár ikrekről, akár egyetlen babáról legyen szó, a természet olykor egészen furcsán alakítja a dolgokat, és ebbe sem szülőnek, sem orvosnak nincs beleszólása. Most szilveszterkor az Egyesült Államokban három esetben is az történt, hogy az első testvérke még az év utolsó napján, a második pedig már január elsején született meg.

Az egyik ikerpár Minneapolisban, egy másik Tampában, a harmadik pedig Buffalóban jött világra. A buffalói ikrek, Ronan és Rory Rosputni édesanyja, aki a szülés napján ráadásul még a testvére esküvőjén is részt vett, így nyilatkozott: „Az ikrek érkezése olyan volt, mint egy álom. Nem tudom, valaha történt-e már ilyen. Utána kell néznem az interneten.”

Ronan 11:37-kor, az öccse, Rory pedig már az új évben, éjfél után tíz perccel született. Az időzítés szerint az ikreknek nem lesz közös születésnapjuk, egyedülálló születéstörténetük viszont mindenképpen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top