Baba

Retusálta a fotós a kétéves kislány képeit

Kiborultak a szülők, miután meglátták a kislányukról készült fotót, mivel hiányzott róla valami.

Egy brit házaspár, Nikki és Stuart Allen kétéves lányáról, Omneeról egy gyermekfotózásra specializálódott cég fotósa készített képeket a bölcsődében. A szülők a nyers fotók közül kiválasztották a szerintük legjobban sikerült felvételt, és megrendelték azt a cégtől. Amikor azonban megpillantották az elkészült papírképet, méregbe gurultak, azon ugyanis a gyermek arcát makulátlanra retusálták, pedig valójában két méretes anyajegy terpeszkedik rajta. 

Képek: The Sun
Forrás: The Sun

Az anyuka a The Sun című bulvárlapnak úgy nyilatkozott, az anyajegyek is a kislányához tartoznak, az utómunkát végző szakembernek nem volt joga kiretusálni azokat a képről. „Gondoltunk arra, hogy később eltávolíttatjuk az arcáról az anyajegyeket, de ez a mi választásunk kell legyen, nem pedig a fotósé” – fogalmazott Nikki.

A fényképet készítő cég tulajdonosa arra hivatkozott, hogy egy másik ügyfél kért retust a gyermeke fotójára, a megrendelőlapok pedig minden bizonnyal összekeveredtek. A családtól elnézést kértek, és eljuttatták hozzájuk a kislányról készült fotó retusálatlan változatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top