Baba

Nagynénje mentette meg a bújócskázó magzatot

Nénikéje megérzésnek köszönheti életét az a kisbaba, akit a terhesség elején az orvosok tulajdonképpen halálra ítéltek. A nagynéni ugyanis nem engedte az abortuszt.
Az első ultrahangos fotó - itt nem látták Edwardot az orvosok
Az első ultrahangos fotó – itt nem látták
Edwardot az orvosok

Méhen kívüli terhességet diagnosztizáltak az orvosok egy fiatal nőnél, akinek az ultrahang-vizsgálat során a petezsákjában nem látszott a magzat. Az orvosok elmondták, hogy a méhen kívüli terhességnek komoly egészségügyi veszélyei vannak, ezért azt javasolták, hogy szakítsák meg a terhességet.

A nő nagynénje, aki elkísérte unokahúgát, ragaszkodott hozzá, hogy később végezzenek újabb vizsgálatot. Mint kiderült, korábban, a saját terhességénél ő is hasonlóan járt.

A későbbi vizsgálat már azt mutatta, hogy a magzat normálisan fejlődik a méhben. “Olyan volt, mintha bújócskát játszana” – mesélte a 19 éves anyuka. “Borzasztó volt, amikor először az üres petezsákot láttam a képernyőn. Azt mondták, a méhen kívüli terhesség könnyen meddőséget okozhat, de akár az életembe is kerülhet, mert ahogy a baba növekszik, a petevezeték szétrobbanhat. Szerencse, hogy ott volt a nénikém, mert különben hallgattam volna az orvosokra, akik az abortuszt javasolták.”

Nagynénje mentette meg a bújócskázó magzatotA fiatal anyuka végül egészséges fiúgyermeket szült, és Edward már nyolc hónapos. Sajnos, a nagynéni, akit unokahúga második édesanyjaként szeretett, és akinek a kisfiú az életét köszönhette sosem láthatta a babát, mert a kicsi születése előtt néhány héttel belehalt a daganatos betegségbe.

A kórház egyik szülész-szakorvosa később azt nyilatkozta, hogy a terhesség korai szakaszában előfordul, hogy az ultrahang-vizsgálat nem mutat megbízható képet. Ilyen esetekben a terhességi hormonszintet (HCG) veszik figyelembe. Az is igaz ugyanakkor, hogy a méhen kívüli terhességet nagyon körültekintően kell kezelni, mert súlyos következményekkel járhat az anyára nézve.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top