Baba

Ízesítve megeszik méhlepényüket

A New York-i kismamák körében divat lett megenni a saját méhlepényüket. Persze, nem nyersen, vannak már kifejezetten erre szakosodott szakácsok is.

Az irányzat hívei szerint a méhlepény elfogyasztása energiát ad, megkönnyíti szoptatást és csökkenti szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét. Bár tudományos bizonyíték egyelőre nincs arra vonatkozólag, hogy ezek közül bármelyik is igaz lenne, külföldi hírportálok beszámolója szerint egyre több kismama dönt úgy, hogy az állatvilágban bevett gyakorlatnak megfelelően megeszi a placentát.

A méhlepény elfogyasztásának többféle házilag kivitelezhető módja is létezik, a magukra valamit is adó amerikai  kismamák azonban ahelyett, hogy maguk vesződnének a fogás elkészítésével, inkább profi méhlepényszakács segítségét veszik igénybe – mert ott ilyen is van.  A szakember a megrendelő ízlésvilágának megfelelően valódi ínyencséget varázsol a méhlepényből, melyet aztán az érintettek akár egy puccos placentapiknik keretében is elfogyaszthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top