Baba

Veszélyesen vékonyak a mamarexiás kismamák

A várandós nőknek kettő helyett is enniük kell. A mamarexiás kismamák viszont még annyit sem esznek, ami egy embernek elég: a lényeg, hogy vékonyak maradjanak, a magzat egészsége másodlagos.

Veszélyesen vékonyak a mamarexiás kismamákA celebkismamák esetében évek óta alapkövetelmény, hogy a terhességük hónapjaiban se szedjenek magukra túlsúlyt, a szülés után pedig záros határidőn belül visszanyerjék eredeti, szupervékony alakjukat. Mindezzel egyre több lelkes követőre találnak a trendérzékeny kismamák körében. A kórkép olyannyira elterjedt, hogy mára már neve is van: mamarexia. Az irányzat első számú jelképe Victoria Beckham, akinek mind a mostani, mind pedig korábbi három terhessége alatt is jóformán csak a hasa nőtt meg.

A mamarexiás nőkre jellemző, hogy a terhességük hónapjaiban is mániákusan koplaltatják magukat – és magzatukat –, valamint, hogy az egészségesnél sokkal többet és sokkal keményebben edzenek, hogy még az esetlegesen felszedett dekákat is ledolgozzák. A szülést követően aztán akár a szoptatást is kihagyják, csak minél előbb „visszakaphassák a testüket”. 

A pszichológusok szerint a mamarexia kialakulásában egyfelől az ideálképek követése, illetve a józan észen felülkerekedő személyes hiúság játszik szerepet, másfelől pedig az, hogy ezek a nők valósággal rettegnek attól, hogy a párjuk nem tudja elfogadni megváltozott testüket, és emiatt megcsalja vagy akár el is hagyja őket, így egyedül maradnak a babával. Azzal a babával, akinek az egészséges fejlődését veszélyeztetik. Ördögi kör.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top