Baba

Egészséges a “lefagyasztott” baba

Egy újszülött kislány csodával határos módon maradt életben, miután az orvosok három napra "betették a hűtőbe".
Egészséges a lefagyasztott baba „Más szülők gyerekét nevelem”

A kis Sophie, aki anyukáján kívül az orvosok gyors reakciójának köszönheti életét, nemrég jött világra Angliában.

A szülés közben komplikációk léptek fel: a baba folyadékot nyelt, ami elzárta a légzőjáratokat, s ennek következtében oxigénhiány lépett fel az agyban, mivel az újszülött 17 percig nem lélegzett. Egészséges a „lefagyasztott” babaEkkor döntöttek az orvosok a fagyasztás mellett.

Sophie most négyhetes, napjait gosporti otthonában tölti a szüleivel, és köszöni szépen, jól van. Lényegében újjászületett…

Dr. Vereczkey Attila, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet részlegvezető főorvosa szerint az orvostudományban ismert jelenség az, hogy ha valaki bizonyos ideig alacsony hőmérsékleten tartózkodik, például hideg vízbe esik, akkor életfunkciói érdekes módon egy ideig fennmaradhatnak. A hírrel kapcsolatban viszont hozzátette: a fenti eset nem írja le egyértelműen a beavatkozás módját, a fagyasztás technológiáját és módszertanát, így érdemben a konkrét esetről nyilatkozni nem lehetséges.

 

Forrás: Northfoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top