Baba

Ha a gyermek a Halak jegyében született




február 20. – március 20.

A Halak-tulajdonságokkal rendelkező gyermek igen érzékeny, könnyen megijed például az erős zajoktól. Sosem szabad ráripakodni, vagy gúnyos megjegyzéseket tenni rá. Ha síró embert lát, ő is könnyen elsírja magát. Együttérző és ragaszkodó, szeretteit szinte bálványozza, és odavan azért, hogy babusgassák őt. Mindezek mellett kedves és alkalmazkodó. Környezete elvárásainak igyekszik megfelelni, szinte már “túl jó” gyerek, viszont a kezdeményezőkészség nem erős oldala.

Kevésbé gyakorlatias, kissé csodálkozva figyeli, hogy mi történik körülötte a világban. Igen élénk a fantáziája, szeret álmodozni, amiről gyakran árulkodik arckifejezése is. Képzeletben meghitt világot teremt magának, amelybe bármikor visszahúzódhat. Hajlamos lehet arra, hogy a problémák elől is ide meneküljön, ahelyett, hogy cselekedne. Ennek fő oka, hogy szégyellős, hogy fél a kudarctól, hogy önértékelése ingadozó. Hajlamos alulbecsülni lehetőségeit, valamint retteg attól, hogy bárkit is megbántson. Szülei dicsérjék meg, ha önmagához képest bátran vállal, illetve végrehajt valamit. Mindezen túl, érdemes szelíden nógatniuk, hogy igyekezzék kissé határozottabban viselkedni, és támogassák minden téren önállósodását – hiszen előbb-utóbb meg kell tanulnia: hogyan nyilváníthatja ki saját igényeit.

A mindennapok esetleges veszélyhelyzeteire hívjuk fel a figyelmét, ám sose ijesztgessük, mert a Halak-gyermek eleve hajlamos lehet a szorongásra. Mivel a konfliktusok elkerülése érdekében olykor érdekes “mesékkel” is előállhat, fontos, hogy őszinte, kölcsönös bizalmon alapuló családi légkört teremtsünk.

Nehezen szánja el magát az első önálló lépésekre, de sürgetnünk nem szabad. Szereti a hasát, de a helyes étkezési szokásokat – ahogy más szokásokat is- kissé vonakodva fogadja el. Szereti, ha mesélnek neki. Kedveli a képes könyveket, a finom, melodikus zenét, továbbá szívesen énekel, vagy festeget. Az agresszív játékokat nem kedveli. Amikor társai kedvéért mégis részt vesz ilyenekben, gyakorta ő vállalja az “áldozat” szerepét.

Érdekeit könnyen alárendeli saját másoknak; önfeláldozó és nagylelkű. Már kicsi korában megkedvelheti az úszást, ám a versenysportok világa távol áll tőle. Egyrészt, mert nem kitartó és nem kedveli a fizikai erőfeszítéseket sem. Inkább a kényelmet szereti. Ha úgy látja, hogy másvalaki nagyon örülne a győzelemnek: jószívűen átengedi neki. Nehezen hoz döntéseket, véleményalkotását befolyásolhatja mások véleménye, valamint érzelmeinek hullámzása.

Szervezetének “védelmi rendszere” tétován reagálhat a külső hatásokra, így hajlamos lehet a megfázásokra, fertőzésekre. Lábfeje az átlagosnál érzékenyebb lehet, ezért figyeljünk arra, hogy kényelmes cipőket viseljen. Bőre is gondos ápolást igényelhet.

A közösségekbe való beilleszkedése általában nem okoz gondot, mivel önzetlenül segít mindenkinek. Tanárainak szót fogad és alkalmazkodik az óvodai, iskolai szabályokhoz. Olykor azonban szórakozott módon megfeledkezhet egyes feladatairól. Általában csendes, szemlélődő, sokkal inkább a nyugalomra és a szeretetre vágyik, mint az úgynevezett “kihívásokra”.

Gyakran támogatja a nála nehezebb helyzetben lévőket. Akkor is, ha semmit sem várhat tőlük viszonzásul, és ha senki nem értesül jótettéről. Hivatásválasztásában is meghatározó lehet érzékenysége és segítőkészsége – így vonzó lehet számára az egészségügyi vagy egyházi pálya; de művészetek iránti fogékonyságát is jól hasznosíthatja. Ha sikerül kiteljesednie, szinte csak arra kell vigyáznia, hogy mások végül ne nézzék angyalnak!

Ha Ön személyre szóló, írásos babahoroszkópot illetve családi horoszkópot szeretne készíttetni, “Horoszkóp” jeligére írhat az 1255 Bp., Pf.: 244. címre. Szükséges adatok: születési hely, év, hó, nap, óra, perc, továbbá lakcím és telefonszám, hogy az asztrológus az elemzés feltételeiről részletes tájékoztatást nyújthasson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top