Baba

Ha a gyermek a Skorpió jegyében született





október 24. – november 22.

A tipikus Skorpió-gyermek egyik szembetűnő tulajdonsága a zárkózottság. Titkait, vágyképeit féltve őrzi, és nem állhatja, ha azokat bárki is ki akarja fürkészni.
Ez kissé nehezen kiismerhetővé, némelyek számára pedig úgyszólván kiismerhetetlenné is teheti. Ha faggatják, netán cukkolják, csak még elszántabban hallgat. Ám aki elég türelmes vele, és tiszteletben tartja az általa diktált szabályokat is, azért bármire képes. Szeretteihez szenvedélyes odaadással ragaszkodik. Igaz, akiben csalódik, azt hasonló intenzitással képes elutasítani is. Kiengesztelni korántsem egyszerű, mert sérelmei hosszú távon is intenzíven élnek benne.

Nem jellemzi közvetlen stílus, inkább gyanakvásra hajlamos, így aligha fog eleget tenni annak a kérésnek, hogy álljon fel a székre, és mondja el szépen a verset a vendégeknek. Ami azt illeti, a társas élet amúgy sem tartozik kedvenc elfoglaltságai közé. Szívesen játszik egyedül, akár órák hosszat is. Emellett szereti csendben, a háttérből figyelni környezete eseményeit. Ugyanis, noha saját lelkét igyekszik elrejteni a világ szeme elől, ő maga jól ért mások érzelmeinek felfedéséhez, cselekvéseik okának feltárásához, gyenge és erős pontjaik feltérképezéséhez. Ebbéli ismereteit szükség esetén eszközként is képes használni céljai eléréséhez. Szinte orral ütközik az előle rejtegetni próbált ügyekbe, ezért érdemes életkorának megfelelő módon tájékoztatni a felszín alatt esetleg megbúvó családi feszültségekről, és ajánlatos reális magyarázatot fűzni hozzájuk.

Csecsemőként makacsságával hívhatja fel magára a figyelmet. Azonban ez sem tekinthető egyértelműen negatív tulajdonságnak, hiszen nemcsak akkor kitartó, amikor nem akar valamit megtenni. Fáradhatatlanul képes próbálkozni például egy számára új mozdulattal vagy az építőjáték összeillesztésével. Etetése olykor embert próbáló feladat lehet: hol farkasétvággyal kebelezi be táplálékát, hol pedig nem hajlandó elfogyasztani kedvenc ételét sem. Ezzel tulajdonképpen egyfajta érzelmi próbának veti alá szeretteit. Mivel a szeretet ennyire fontos számára, igen féltékenynek mutatkozhat, ha például testvére születik. Nagy gondot kell fordítani arra, hogy ilyenkor is elegendő figyelemben részesüljön.

Magas energiaszintje okán szinte a végtelenségig képes fárasztani családját, ezért ajánlatos rendszeres testmozgási lehetőséget biztosítani számára. Nagyobbacska korában kedvére valók lehetnek a legkülönbözőbb vízi sportok, köztük a búvárkodás, továbbá a vízparti túrák és a küzdősportok. Annál is inkább, mert kedveli a szélsőséges helyzetek megélését, a veszélyt; a sport pedig felelősségérzetre, energiái tudatosabb alkalmazására taníthatja.

Az óvodában, iskolában sok múlhat azon, hogy bizalmába tudja-e fogadni óvó nénijét, tanítóját. Ha nem, arra akár agresszióval is reagálhat, vagy morózussá, passzívvá válhat. Szülei törekedjenek arra, hogy jó kontaktust alakítsanak ki a pedagógusokkal, és ha problémák merülnének fel, összehangolt módon keressenek megoldást. A kis Skorpió általában kevés gyermektársával épít ki szorosabb kapcsolatot, azokkal viszont örök véd- és dacszövetséget köt.

Felnőve gyakorta olyan pályára lép, ahol jól érvényesülhet fizikai és mentális szívóssága, rejtélyek iránti fogékonysága, kutató hajlama. Neki való például az orvosi, tudományos kutatói, vegyészi, pszichológusi szakma; jól megállhatja a helyét fegyveres testület kötelékében, nyomozóként, oknyomozó újságíróként, rejtvénykészítőként, vagy akár sportedzőként is. Átható tekintete, titokzatosságot sugalló fellépése sosem marad hatástalan, vészhelyzetekben pedig csúcsformáját hozva vált ki elismerést. Egyik legnemesebb tulajdonsága talán mégis az, hogy a legmélyebb válságok után is talpra tud állni – másoknak is példát adva az újrakezdés mindenkori lehetőségéről.


Ha Ön személyre szóló, írásos babahoroszkópot, illetve családi horoszkópot szeretne készíttetni, “Horoszkóp” jeligére írhat az 1255 Budapest, Pf.: 244. címre. Szükséges adatok: születési hely, év, hó, nap, óra, perc, továbbá lakcím és telefonszám, hogy az asztrológus részletes tájékoztatást nyújthasson az elemzés feltételeiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top