Baba

Ha a gyermek a Nyilas jegyében született





november 23. – december 21.

A kis Nyilas-szülött általában jó kedélyű, kíváncsi és mozgékony. Mielőbb igyekszik megismerkedni sz?kebb-tágabb környezetével mind szellemi, mind fizikai értelemben. Ebből következik, hogy korán beszélni és járni kezd; felfedezőutakra indul. A szülői aggodalmakat félresöpri, a túlzott babusgatást elutasítja, mivel sokra tartja az önállóságot. Az akadályokat többnyire lekicsinyli, csak a célt látja maga előtt. Ha valami mégsem úgy sikerül, ahogyan elképzelte, máris valami új dologba fog – ugyanis nem kedvetlenedik el egykönnyen, bár nem is túlságosan kitartó.

Türelmetlensége olykor viharos indulatokra ragadtathatja, ám röviddel a könnyzápor után már ismét napfényes hangulatban kacarászhat. Könnyed és nagyvonalúságra képes alkat lévén hamar feledi bosszúságait, sérelmeit. Mindazonáltal a kemény szigorra szinte biztosan elutasítóan reagál. Ajánlatos mindent megbeszélni vele, tanácsos megindokolni számára a szülői kéréseket – legyen szó az otthoni szokásrendszer kialakításáról vagy bizonyos tiltások foganatosításáról. A Nyilas-szülött számára ugyanis elengedhetetlen, hogy hinni tudjon abban, amit csinál, hogy meg legyen győződve afelől, hogy helyesen cselekszik.

Energikus, játékos és élénk figyelmű kisgyermek lévén rendszeres mozgáslehetőséget és sokféle, változatos intellektuális élményt igényel. Olykor persze fárasztó lehet a családtagok számára újabb és újabb izgalmas programokat kitalálni és lebonyolítani, ám az unatkozó Nyilas-szülöttet elviselni ennél is jóval fárasztóbb lehet. Kedvelheti például a célba dobást, a labdajátékokat, az atlétikát, a lovaglást, az erdei sétákat, az utazást, élvezetét lelheti a beszédcentrikus nyelvtanulásban, az olvasásban, a társasjátékokban, rajonghat a fantáziáját megmozgató mese- és kalandfilmekért. Ha kislány is, előbb választja a fára mászást, mint a babázást.

A kudarcokon megpróbálja hamar túltenni magát, gyakorta anélkül, hogy feldolgozná őket. Derűs, optimista világképével nehezen fér össze, hogy tudomásul vegye az élet árnyoldalait. Éppen ezért nem rajong a kritikáért, és ha már “orral ütközik” valamely komoly problémába, az akár lelki válságba is juttathatja. Fontos megértetni vele, hogy kételyei előbbre is vihetik, és hogy teljesen elfogadható, ha valaki nincs folyton-folyvást feldobott állapotban.

Többnyire könnyen barátkozik, nagyon kedves és megnyerő tud lenni. Ismeretei alapján igyekszik átfogó képet alkotni egy-egy témáról, és elméleteiről kéretlenül is szívesen rögtönöz kiselőadást. Nagyon örül, amikor tájékozottnak, okosnak tartják, esetenként mégis abba a hibába eshet, hogy elhiszi: mindent jobban tud bárki másnál. Vélt vagy valós igazát szenvedélyesen védelmezheti környezetével szemben, már csak azért is, mert szereti az elméleti kérdéseket érintő vitákat, a szellemi kihívásokat.

Iskolába kerülve általában törekvő, becsvágyó. Ám az elmélyült ismeretszerzést, a szorgalmas tanulást nem feltétlenül találja szórakoztatónak, és előfordulhat, hogy mellőzi is. Jó kifejező készsége, nyelvérzéke révén azonban még ilyenkor is feledtetheti, hogy tudása itt-ott hézagos. Társai között csintalan ötleteivel és erőteljes kezdeményező-készségével vív ki irányító szerepet. Sajátos vonása, hogy egy-egy cél érdekében mozgósítani képes környezetét, a megvalósítás elől viszont – maga már visszavonul újabb szép tervekért lelkesedve.

Felnőttként gyakorta találhatjuk a Nyilas jegyben született embert olyan hivatásterületen, ahol lelkesítő beszédmódra, élvezetes stílusra, jó tárgyalókészségre, szellemi, illetve fizikai mozgékonyságra van szükség. Többek között kiváló tanár, egyetemi oktató, menedzser, jogász, filozófus vagy pap válhat belőle; de jeleskedhet a sportban vagy akár a katonai pályán is. Inkább előbb, mint utóbb vezető beosztásba küzdi fel magát. Humora, derűje, jövőbe vetett bizalma szinte sosem hagyja el, így másoknak is hitet adhat: csak semmi csüggedés, minden nehéz helyzetből van kiút!


Ha Ön személyre szóló, írásos babahoroszkópot, illetve családi horoszkópot szeretne készíttetni, “Horoszkóp” jeligére írhat az 1255 Bp., Pf.: 244. címre. Szükséges adatok: születési hely, év, hó, nap, óra, perc, továbbá lakcím és telefonszám, hogy az asztrológus részletes tájékoztatást nyújthasson az elemzés feltételeiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top