Baba

Ha a gyermek a Mérleg jegyében született





szeptember 24.- október 23.

A jellegzetes Mérleg-tulajdonságokkal rendelkező gyermek sok-sok vidámságot hozhat a házba. Csaknem mindig derűs, kedves, elbűvölő. Igyekszik mielőbb kommunikálni környezetével, hiszen roppant társaságkedvelő. Talán akkor érzi magát a legjobban, amikor látogatóba érkeznek a rokonok-ismerősök, és mindenki őbenne gyönyörködik, körülötte sürög-forog. Igencsak odavan a kényeztetésért. Ugyanezért viszont rossz néven veheti, ha késik az ebéd, vagy ha szülei megfeledkeznek arról, melyik is a kedvenc játéka. Már csecsemőként is szereti a puha, simogatható tárgyakat és a színes holmikat. A helyváltoztatás tudományát nem feltétlenül siet elsajátítani – egyrészt, mert roppant kényelemszerető, másrészt, mert meglehetősen óvatos.

Korán kiderülhet róla, mennyire fontos számára a harmónia és a nyugalom. Esetleges családi feszültségek esetén már egészen kicsi korától fogva békítő szerepet vállalhat. Nehezen viseli el a konfliktusokat. A döntéshelyzeteket sem, így bármin képes hosszan hezitálni: hogy melyik ruháját vegye fel, melyik mesét szeretné meghallgatni, vagy éppen melyik játszóteret részesítse előnyben. Sürgetés helyett érdemes kivárni, míg végre dűlőre jut (még ha ez olykor nehéz is). Ellenkező esetben később, akár még felnőtt korában is környezetére háríthatja a döntéseket.

Biztassuk nyíltabb állásfoglalásra – legyen szó vágyairól, gondjairól vagy az általa elkövetett hibákról. Eredményt azonban csakis akkor várhatunk tőle e téren, ha nem kell “támadástól” tartania, azaz, ha indulatainkat nem eresztjük szabadon egy-egy bosszúságot okozó szituációban. A kis Mérleg szülei azt is okosan teszik, ha azonos nevelési elveket képviselnek, különben a kiváló diplomáciai érzékkel és jó tárgyalókészséggel rendelkező gyermek élni fog azzal a lehetőséggel, hogy amit egyikük nem enged, arra felhatalmazást szerez a másiktól.

Egyedül könnyen elunhatja magát, barátai között viszont annál inkább elemében van. Úgyszólván neki találták ki a szülinapi gyermekzsúrokat, a társasjátékot, a táncot. Kedvelheti a másokkal közösen űzhető, ám nem túlságosan durva sportokat is (tollaslabda, pingpong, röplabda stb.), a fizikailag megerőltető tevékenységformákért viszont általában nem lelkesedik. Általában szívesen készít másoknak ajándéktárgyakat, rajzokat.

Lustálkodásra, tévé előtti tespedésre is hajlamos lehet, ezért üres óráiban lássuk el hasznos, de belátható időn belül elvégezhető feladatokkal. Például fokozatosan vonjuk be saját holmijának rendben tartására, mivel ez amúgy sem a legerősebb oldala. Ha alapos munkát végzett, dicsérjük meg. A Mérleg-szülötteket ugyanis sokkal jobban érdekli a mutatós eredmény, az ízléses kivitelezés, mint a katonás rend. A gyermeknek nagy örömet szerezhetünk azzal is, ha megengedjük, hogy részt vegyen a vendégváró szendvicsek, sütemények díszítésében, az asztalterítésben, a virágok elrendezésében. A krumplipucolás vagy a cipősuvickolás erőltetésével azonban egykettőre elvehetjük a kedvét attól, hogy valaha is segítsen a házimunkákban.

Mivel szeret másokkal együttműködni, beszélgetni, azonkívül udvariasságra, kedvességre törekszik, többnyire zavartalanul képes beilleszkedni az óvodai, iskolai közösségbe. Csak olyankor veszekszik vagy verekszik, ha végképp nem lát más megoldást. A pedagógusok elvárásainak igyekszik megfelelni, bár a leckeírás és a szorgalmas tanulás nem okvetlenül tartozik kedvenc foglalatosságai közé. Jó kapcsolatait igénybe véve szükség esetén padszomszédja füzetéből másolja házi feladatát, vagy osztálytársai taneszközeit kéri kölcsön, amikor ezt-azt otthon felejt. Kiemelkedően ügyesnek bizonyulhat művészeti és humán tárgyakban, valamint a nyelvtanulásban.

Felnőve csaknem biztosan olyan foglalkozást választ magának, amelynek révén emberekkel is foglalkozhat, és harmónia iránti vágyát is kiélheti. Megállhatja helyét a kozmetika, a fodrászat területén, lakberendezési tanácsadóként, virágkötőként, társközvetítőként, rendezvényszervezőként, művészeti események szervezőjeként. Akár közvetlenül művészi foglalkozást is választhat. Ám akárhol találkozunk is vele, bájos személyisége, vonzó mosolya aligha kerüli el figyelmünket.


Ha Ön személyre szóló, írásos babahoroszkópot, illetve családi horoszkópot szeretne készíttetni, “Horoszkóp” jeligére írhat az 1255 Bp., Pf.: 244 címre. Szükséges adatok: születési hely, év, hó, nap, óra, perc, továbbá lakcím és telefonszám, hogy az asztrológus részletes tájékoztatást nyújthasson az elemzés feltételeiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top