Kedvenc ápoló kiemelt cikkek

Itt a végeredmény: ő az ország kedvenc ápolója

Elképesztő mennyiségű megható történet, leckék hivatástudatról, emberségről – ezt kaptuk mi az ország kedvenc ápolója akciótól, melynek most a végéhez értünk. Lezárult a szavazás, eljött a pillanat, hogy kihirdessük az eredményt.

Biztosan emlékeztek rá, tavasszal megkerestük olvasóink segítségével az ország kedvenc általános iskolai tanárát. Az akciónak akkora sikere volt, hogy úgy döntöttünk, rendszert csinálunk az ország kedvence sorozatból. Másodjára a választásunk az ápolókra esett. Október elején indítottuk el az ország kedvenc ápolója toborzóakciót. Arra kértük olvasóinkat, hogy küldjenek személyes történeteket olyan ápolókról, akikről úgy gondolják, kiérdemli a címet. Álmunkban sem gondoltuk volna azonban, hogy ennyi jelölést fogunk kapni. Nagyon nehéz dolgunk volt, amikor a sok megindító történet közül ki kellett választanunk a legszívhezszólóbbakat. Végül kilenc ápoló került a döntőbe, és az olvasókra bíztuk, hogy válasszák ki közülük a számukra legkedvesebbet.

Egy hét alatt összesen 4493 szavazat érkezett, a győztes a voksok 28 százalékát szerezte meg. Aki pedig ezt a kiváló eredményt elérte, nem más, mint

Katona Jánosné Aranka, a Soproni Gyógyközpont Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály Intenzív Részlegének főnővére.

Itt a végeredmény: eldőlt, ki az ország kedvenc ápolója

Arankát kollégái jelölték az ország kedvenc ápolója címre. Azt írták, ő a kórház Teréz anyája, minden helyzetben harcol a kollégáiért, és végtelen türelme van a betegekkel.

Azt szokta mondani, a beteg apád, anyád, testvéred. Bánj velük úgy, mintha valóban valamelyik volna.

Amikor Aranka megtudta, hogy ő is a jelöltek között van, nagyon meghatódott attól a szeretettől, amivel kollégái elhalmozzák. Egy nem szokványos bemutatkozó levelet kaptunk tőle, amelyben végtelen szerénységgel, alázattal írt a hivatásáról és az életéről:

Itt a végeredmény: ő az ország kedvenc ápolója

Egy vagyok a sok ezer magyar ápoló közül, teljesen hétköznapi ember:

 

  • Aki 18 évig három műszakozott, az elmúlt 20 évben főnővér, és ha kell, még most is beáll ápolni, mert szeret a betegek között lenni.

  • Akinek a kislánya és kisfia reggel 5 órakor ment bölcsődébe, óvodába, akik sokszor mondták: “Anya, ne menj el dolgozni!”

  • Akinek a férje vigyázott a lázas gyermekére, mert ő a másik ember családtagját ápolta.

  • Akinek majd megszakadt szíve, valahányszor karácsonykor, szenteste, ünnepnap a családjától el kellett mennie.

  • Az vagyok, aki elkíséri a végtelen hosszú útra induló betegeit és saját családtagjait.

  • Az vagyok, aki a másik oldalról is megtapasztalta már a kiszolgáltatottságot.

  • Az vagyok, akinek bizony a sok stressz, emelés kikezdte az egészségét, és néha fáradt, de nem panaszkodik.

  • Az vagyok, akinek vannak munkatársai, akikre mindig számíthat.

  • Az vagyok, akinek a családja a hátországa, a gyerekei, 3 gyönyörű unokája.

Nem véletlen, hogy végül ő kapta a legtöbb szavazatot, és ő lett az ország kedvenc ápolója. Arankát telefonon hívtuk fel, hogy gratuláljunk neki. A vonal túlsó végén sokáig csend volt, a főnővér meghatódottan fogadta a köszöntést:

Nagyon boldog vagyok. Sok-sok ismerős és ismeretlen gratulált és szurkolt nekem. Jólesik a visszaigazolás, jó tudni, hogy nem csináljuk hiába. Amit most kaptam, nemcsak az én elismerésem, hanem a közösségem, a városom érdeme. Valamint minden egészségügyi dolgozó érdeme és azoké az embereké, akik mellettünk állnak. Egyedül nem lennék erre képes, kell mögém a csapatom és a családom. Az életem összhangja, így a hivatásom is velük teljes. Szép szakma a miénk. A fiatalok arra biztatom, hogy merjenek segíteni, gyógyítani, ápolni. Vállalják fel ezt a hivatást, ahol a hétköznapok apró dolgai a fontosak. A pénz nem minden…

Itt a végeredmény: ő az ország kedvenc ápolója

A győztes Katona Jánosné Aranka nyereménye egy 2 személyes élményutalvány a gyulai Elizabeth Hotelbe, mely 3 napos pihenést biztosít.

És mivel úgy gondoljuk, mind a kilenc jelölt, aki bejutott a döntőbe, megérdemli az ország kedvenc ápolója címet, ezért valamennyien megkapják az ország kedvenc ápolója oklevelet.

Olvasóinknak köszönjük, hogy figyelemmel követték az ország kedvenc ápolója akció cikkeit, és hogy szavazataikkal támogatták a jelölteket. Olvassatok bennünket továbbra is, mert annyit elárulhatunk, hogy jövőre is lesznek hasonló akcióink.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top