Ancsa_Anna_teszt

Így lesz csodaszép az ünnepi asztal

Az ünnepi asztal legalább annyira fontos része a karácsonynak, mint a feldíszített fa, ezért már most érdemes elkezdeni gondolkozni, milyen lesz idén az ünnepi teríték.
Karácsonyi asztaldekoráció

Választhatunk stílust és színt: lehet a teríték hagyományos, rusztikus, romantikus, letisztult-minimál, skandináv, vagy akár habos-babos, csillogó, színvilágát tekintve pedig a pirostól a narancssárgán át a barnáig szinte bármilyen. Elegáns lesz a dekoráció, ha egymással harmonizáló árnyalatokat választunk, de ha inkább a bohókás megjelenés a cél, akkor bátran lehet kombinálni a színeket. Ez utóbbi esetben arra kell csak figyelni, hogy ne legyen túl sok dekorációs elem az asztalon, mert a sok szín és sok különböző dísz már nem biztos, hogy jól fog mutatni.

Karácsonyi asztaldekoráció

Ha sikerült kiválasztani az idei karácsony domináns színét és stílusát, akkor már az adventi koszorút is ahhoz igazítva érdemes kiválasztani vagy elkészíteni. Az asztaldíszek színvilágához igazodó kiegészítőket saját kezűleg is elkészíthetjük, apró díszekkel, kártyákkal, szalagokkal is megteremthető a színharmónia. Díszíthetjük az asztalt színben odaillő gyertyákkal, mécsesekkel, készíthetünk saját kis lámpásokat, de az is nagyon jól mutat az ünnepi asztalon, ha egy égősort végigvezetünk a közepén, és felkapcsoljuk akkor, amikor a fenyőfa is fénybe borul.

Karácsonyi asztaldekoráció

Gyönyörű asztaldíszeket készíthetünk néhány fenyőágból és termésből, ezeket összegyűjthetjük mi magunk is egy hangulatos délutáni séta alatt. Kavicsokból, ágakból, befőttesüvegekből, vagy akár papírból szép színes, bájos díszeket készíthetünk, ami egy szuper családi-baráti program, különösen ha a gyerekeket is bevonjuk a munkálatokba.

Karácsonyi asztaldekoráció

Szintén rengeteg lehetőséget rejtenek a szalvéták. Kis kézügyességgel fenyőfát, vagy akár manócsizmát formázhatunk a szalvétából, de készíthetünk esztétikus szalvétagyűrűket is. Bevonhatjuk ezeket színes papírral vagy selyemszalaggal, díszíthetjük egy-egy karácsonyi dísszel vagy egy tüllszalaggal, extra masnival. Mindezt természetesen az ünnepi teríték alapszínéhez igazíthatjuk.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top