Allergia kisokos cikkek

Ezeken a helyeken bujkálhatnak pollenek

A virágporra allergiások számára különösen elkeserítő, de a pollenek annyira aprók, hogy nehéz őket teljesen kizárni az életünkből.

A legtöbb pollen természetesen a levegőben van, de számos olyan helyen is megtapadhat – ezáltal allergiás tüneteket váltva ki –, ahol elsőként nem keresnénk.

Ruhák és a haj. Ez viszonylag egyértelmű: ha sok a pollen a levegőben, abból jócskán ragad az odakint viselt ruhánkra és a hajunkba is. Érdemes ezért a lakásba való belépés előtt lekefélni a felsőruházatunkat, a hajunkat pedig gyakran mosni.

Függönyök, rolók, reluxák. A függönyök takarítására kevésbé figyelünk oda, mint a szőnyegek, díszpárnák és egyéb lakástextilek tisztán tartására, pedig ezek is nagy mennyiségű pollent raktározhatnak, elsősorban szellőztetéskor kerül rájuk.

A virágport nehéz kizárni az életünkből
A virágport nehéz kizárni az életünkből

Ágynemű. A hálószoba szellőztetését akkorra időzítsük, amikor már beágyaztunk, ellenkező esetben az ágyneműre is rengeteg pollen tapadhat.

Plüssállatok. Nemcsak a poratkákat gyűjtik magukba, de a pollen is megtapad rajtuk. Rendszeresen mossuk ki őket.

Háziállatok. A szabadba kijáró kutyák-macskák rengeteg virágport behozhatnak a házba a szőrükön. Pollenszezon alatt egy nedves ronggyal törüljük át a bundájukat, amikor bejönnek a lakásba.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top