nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Allergia kisokos cikkek
Ezeken a helyeken bujkálhatnak pollenek

Ezeken a helyeken bujkálhatnak pollenek

A virágporra allergiások számára különösen elkeserítő, de a pollenek annyira aprók, hogy nehéz őket teljesen kizárni az életünkből.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A legtöbb pollen természetesen a levegőben van, de számos olyan helyen is megtapadhat – ezáltal allergiás tüneteket váltva ki –, ahol elsőként nem keresnénk.

Ruhák és a haj. Ez viszonylag egyértelmű: ha sok a pollen a levegőben, abból jócskán ragad az odakint viselt ruhánkra és a hajunkba is. Érdemes ezért a lakásba való belépés előtt lekefélni a felsőruházatunkat, a hajunkat pedig gyakran mosni.

Függönyök, rolók, reluxák. A függönyök takarítására kevésbé figyelünk oda, mint a szőnyegek, díszpárnák és egyéb lakástextilek tisztán tartására, pedig ezek is nagy mennyiségű pollent raktározhatnak, elsősorban szellőztetéskor kerül rájuk.

A virágport nehéz kizárni az életünkből
A virágport nehéz kizárni az életünkből

Ágynemű. A hálószoba szellőztetését akkorra időzítsük, amikor már beágyaztunk, ellenkező esetben az ágyneműre is rengeteg pollen tapadhat.

Plüssállatok. Nemcsak a poratkákat gyűjtik magukba, de a pollen is megtapad rajtuk. Rendszeresen mossuk ki őket.

Háziállatok. A szabadba kijáró kutyák-macskák rengeteg virágport behozhatnak a házba a szőrükön. Pollenszezon alatt egy nedves ronggyal törüljük át a bundájukat, amikor bejönnek a lakásba.

Forrás: health.com

Megosztás Facebookon