nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Allergia kisokos cikkek
Az allergia könnyebben enyhíthető, mint hitted

Az allergia könnyebben enyhíthető, mint hitted

Nemcsak a lakásban, de a szabadban is van mód csökkenteni az allergénekkel való kapcsolatot.
NLCafé
f Ajánlom

Aki például a poratkára vagy az állatszőrre allergiás, viszonylag könnyen kialakíthat az otthonában olyan körülményeket, melyek között az allergiája kordában tartható. De mit tehet az, aki szénanáthás?

Viselj napszemüveget! A napszemüveg csökkenti a szembe kerülő, allergiás reakciót kiváltó pollenek vagy gombaspórák mennyiségét. Ráadásul az allergia által irritált szemek egyébként is érzékenyebbek a fényre, így két legyet üthetsz egy csapásra.

A pollenszezon csúcsán menj nyaralni! Mint minden szénanáthás, bizonyára te is hamar kitapasztaltad, mely növények pollenjére vagy a leginkább érzékeny, így érdemes olyankor elutazni, amikor a leginkább tombolna az allergiád. A legkedvezőbb úti cél pollenek szempontjából a tengerpart.

Ideális nyaralóhely szénanáthásoknak (is)
Ideális nyaralóhely szénanáthásoknak (is)

Figyelj a napszakara és az időjárásra! Ha nem tudsz elutazni, érdemes legalább arra figyelni, hogy amikor a legmagasabb odakint a pollenkoncentráció, maradj a lakásban. Ez általában késő reggel-délelőtt van, illetve szeles napokon is rosszabbodik a helyzet.

Autózz körültekintően! Amikor magas a pollenkoncentráció, csak felhúzott ablakkal autózz, lehetőleg kora reggel vagy este.

Viselj maszkot! Ha feltétlenül ki kell menned magas pollenkoncentrációjú időben, nyugodtan viselj maszkot, rengeteg pollentől kíméli meg az orrnyálkahártyád.

Forrás: everydayhealth.com

Megosztás Facebookon