Allergia kisokos cikkek

Allergiások, figyelem: már támad a parlagfű

Többfelé elérte a közepes szintet a pollenkoncentráció, és ez nagyon rossz hír az allergiásoknak. A szakemberek arra számítanak, hogy a következő napokban nőni fog a pollenkoncentráció. Az elsőfokú figyelmeztetést már el rendelték.

A parlagfű tömeges virágzása általában augusztus 10-én indul meg, és jellemző, hogy miközben minden növény szenved a nyári hőség és szárazság miatt, a parlagfű nem égett ki, hanem egyre nagyobbra nő az utak mentén és a földeken.

Már megkezdődött a parlagfű szezonja, egyre több helyen találkozhatunk a növénnyel. Ahol kisebb mennyiségben jelenik meg a növény, egyszerű gyomtalanítással kiirthatják a növényt, a nagyobb területeken azonban több munkafolyamatra lenne szükség. Ezeken a kaszálás lehet a leghatékonyabb. Ilyenkor fontos azonban fontos a rendszeresség, a nyár folyamán többször el kell végezni. Kis állapotban, virágzó formában ugyanis újra ki fog nőni a növény.

Már támad a parlagfű

A lakosság mintegy 20 százaléka szenved ilyenkor az allergia miatt. A szakemberek arra számítanak, hogy a következő napokban nőni fog a pollenkoncentráció. Egyelőre az első fokú figyelmeztetésnél tartunk, ilyenkor azok érzik a tüneteket, akik érzékenyebbek a parlagfűre. A későbbi pollenszezonban már azok is tapasztalni fogják a tüneteket, akik ilyen szempontból kevésbé érzékenyek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top