Allergia kisokos cikkek

Ilyen kutyát válassz, ha allergiás vagy

Amennyiben ki is mondták ránk az "ítéletet", miszerint allergiások vagyunk az állatokra, akkor sincs minden veszve… Hipoallergén kutyák egész sorából tudunk cukibbnál cukibb hű társat választani magunknak, akik az átlagosnál kevésbé váltanak ki allergiás reakciókat. Lássuk, mely fajták is pontosan!

Azt ma már tudjuk, hogy a kutyaallergia kiváltó okát nem a kutyaszőrben, hanem sokkal inkább a bőrsejtjeikben, és a nyálukban lévő fehérjékben kell keresni. Ugyanakkor szerencsére nem minden kutyára adunk egyformán intenzív az allergiás reakciót, érdemes hát utánanéznünk, hogy melyek azok a kutyafajták, amelyek kevesebbet vedlenek, így kevésbé vagyunk kitéve az elhullott szőr- és bőrdarabkák által kiváltott allergiás reakcióknak.

Bishon frise

 Elképesztően cuki, kist termetű kutyafajta, amely amellett, hogy nem vedlik, nagyon vidám, aktív társ lehet a mindennapokban. A kistermetű bishonok úgy néznek ki, mintha csak egy rajfilmből ugrottak volna ki, hogy felpezsdítsék egy allergiás ember, vagy egy egész család hátköznapjait. Amellett, hogy temperamentumosak, mozgékonyak, híresen hosszúéletűek is, akár 15 év fölöttig is elélnek.

Ilyen kutyát válassz, ha allergiás vagy

Bedlington terrier

A kutyavilág kisbirkája leginkább olyan család négylábú tagjaként tud tökéletesen “működni”, amelyik – amellett, hogy allergiás családtag is része -, kifejezetten nyugis életvitelű. Nem nagy a mozgásigénye, barátságos és persze az sem mellékes, hogy nem vedlik. Tökéletes választás olyan lakásba, ahol azért kellő játéktér is van számukra.

Ilyen kutyát válassz, ha allergiás vagy

Olasz agár

Igazi stílusos induló a hipoallergén kedvencek között. Vékony kis szőrzete alig vedlik, és kifejezetten könnyű tisztán tartani az allergénektől. Az is mellette szól, hogy nagyon hűséges és játékos karakter, a nagy udvarnál fontosabb szempont számára a kellően meleg klíma, vagyis a finom meleg…

Ilyen kutyát válassz, ha allergiás vagy

Szamojéd

Minden allergiás gazdi álma ez a fehér szánhúzószépség. Nyugodt, szelíd, és tökéletes kutyatárs kisgyerekek mellett is. Az “állandóan jókedvűnek” tűnő szamojéd a nagyobb testű kutyák közül nekünk a kedvenc választásunk, de nem árt észben tartani, hogy nagy a mozgásigényük és kifejezetten magabiztosak, olykor makacsok is!

Ilyen kutyát válassz, ha allergiás vagy

Kínai meztelen kutya

Az extrémek külsejű kutyák kedvelőinek értelemszerű választás, alig hullatja a szőrét, már, ahol éppen van neki… A kínai meztelen kutyák nagyon szeretik, igénylik az emberi közelséget, ugyanakkor gyerekekkel is remekül elvannak. A téli szezont csakis kiskabátban vészelik át!

Ilyen kutyát válassz, ha allergiás vagy

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top