Allergia kisokos cikkek

10 rémálom randi allergiásoknak

A randizás sokaknak önmagukban is kész stresszhelyzet, de az allergiásoknak további veszélyfaktorokat is tartogat, így nem árt tisztáznunk, különösen vakrandi alkalmával, hogy pontosan hova is megyünk a kiválasztott partnerrel. Ezeket a randihelyzeteket kerüljük, ha a bimbózó kapcsolatunk zsenge korszakát allergiásként próbáljuk átvészelni.

Dunaparti andalgás
Ha első alkalommal találkozunk, nagyon jó választás. Megúszhatjuk vele az étteremben való feszengést, a kávézó szomszéd asztalánál unalmában minket hallgató szomszéd fülelését, ráadásul költségmentes, romantikus helyszín. Az allergiaszezonban viszont valóságos öngyilkosság, fákban, szélben gazdag övezet, ahol a tüsszentésveszély 10-es skálán 10-es.

Huzatriadó

A zárt helyek sem számítanak mindig biztonságos terepnek, legalábbis, ha huzatos helyre, vagy klíma alá ülünk. Az ismerkedős fázis ilyenkor garantáltan azzal fog telni, hogy a kitörő tüsszentéstől lebénuló arcvonásainkon igyekszünk úrrá lenni, és a partnerünk minimum 1-2 fontosabb sztorijáról lecsúszunk a tüsszentés visszafojtása közben.

10 rémálom randi allergiásoknak

Kisállatsimogató

A kommunikáció nem véletlenül számít kardinális kérdésnek. Tisztázzuk azonnal, ha állatszőr allergiánk van, hiszen így garantáltan elkerülhetjük, hogy a meglepetésrandi helyszíne egy kisállatsimogató legyen, netán a partnerünk macskák által is lakott otthonában szervírozza nekünk specialitását, a cukkinis pennét.

Romantikus piknik

A fantáziadús, romantikus pasikat manapság tényleg meg kell becsülni, de a szándék mindehhez kevés, ha szerelmünk a pollenszezon kellős közepén a Margitszigetre, vagy éppen a Kopaszi-gát füvére készül kitelepíteni egy gourmet-bolt teljes kínálatát…

Ázsiai lutri

Ha komoly múlttal dicsekedhetünk az ételallergiák terén, és a mogyoró, a szója vagy az ázsiai zacskós levesek is okoztak már gondot, akkor érdemes bekapcsolni a vészcsengőket, ha az első randink helyszíne olyan ázsiai étterem, ahol még nem ettünk. Rengeteg olyan fűszeres étel, szósz lehet az étlapon, amelynek alapanyagait nem ismerjük pontosan, és, ha a szakáccsal nem tudjuk átbeszélni pontosan, mire is vagyunk allergiásak, inkább ne kockáztassunk.

10 rémálom randi allergiásoknak

Luxus kín

A nagyon flancos, előkelő éttermes első randin az allergiás csúcsszezonban nem biztos, hogy túl komfortosan érezzük magunkat, főleg, ha percenként 10-et tüsszentünk egy harsány trombitaszó szerű orrfújást megelőzően. Biztosak lehetünk benne, hogy a visszafogott atmoszférájú helyen a halk zongoraszó mellett mi leszünk a fő látványosság.

Közös futás

Nagyon trendi program lehet, de mindez bedugult orral, szabad levegőn valóságos rémálom. Hacsak nem egy futópadon, mesterséges fényeknél készülünk nagy romantikusan róni első “köreinket” a kiszemelt férfival, érdemes jeleznünk, hogy elzárt légjáratokkal valamilyen passzívabb programra vagyunk csak alkalmasak.

Dráma a színházban

Ha már jeleztük a partnerünknek, hogy a szabad téri programokhoz nem vagyunk elég jó formában, jöhetnek a beltéri lehetőségek, amelyek közül a drámai hallgatásokkal tarkított színházi darabok abszolút tiltólistásak, míg egy vígjáték a moziban teljességgel tüsszentéskompatibilis lehet!

10 rémálom randi allergiásoknak

Baráti találkozó

Egy kapcsolat legelején eleve meredek fejest ugrani a másik fél baráti körébe, de mindez rekedten, elszorult torokkal, bedugult orral, tovább nehezíti a helyzetet. Két széria elkeseredett szemvakarás között nem biztos, hogy a legátfogóbb képet mutatjuk magunkról…

Melegház vagy buja kertek

Szép, látványos, romantikus ötlet, de garantáltan nem fogunk belőle sokat élvezni, legalábbis érezni. Ha éppen az adott virágokra nem is vagyunk allergiásak, de bedugult orral csak abban reménykedhetünk, hogy nem tüsszentünk annyit, hogy legalább a látványt ne élvezhetnénk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top