Aktuális

ZARE – Zene a rasszizmus ellen

A zene összeköt, a rasszizmus szétszakít. A vasárnap este a Gödörben fellépők valóban így gondolják, hiszen a társadalmi ranglétra legkülönbözőbb fokairól érkeznek.
Antirasszista világnap a nemzetközi, rasszizmus elleni akcióhéten

Időpont: 2010. március 21.
Helyszín: Gödör Klub, Budapest

Abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy a zene a legjobb közös nevező és nyelv. Minden felesleges szó helyett éljen az együtt zenélés öröme!

18.00 Kávézó színpad

– New Dead Project, Semmi komoly, Rivers Run Dry

18.45 – nagyszínpad: Antirasszista különkiadás

18.45 – Animal Cannibals és vendégei: Artos Csaba, Buppa, G-Za MC, Jossa, Maszkura, MC Gőz, Revolution & Maestro

19.30 – Apey And The Pea, Esti Kornél, Grand Mexican Warlock, Hangmás, Jacked, Jazzékiel, Kristóf Norbert, Neo, Subscribe, Superbutt, Supernem, The Trousers, Turbo

21.30 – a Karaván Família és vendégei: Csongor Bálint és Tilk Máté (Subscribe), Harcsa Veronika, Kowalsky, KRSA (PASO), Papp Szabi (Supernem), Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), Tanka Balázs (Turbo), Vörös András (Superbutt)

AntirasszistaMit is takar az Antirasszista különkiadás? A Gödör nagyszínpadának első produkcióját a magyar hiphopélet mindenkori motorja, az Animal Cannibals fogja össze, ahol a bringáshiphoptól az erdélyi jazzy rapig a szubkultúra sok-sok arca képviselteti magát.

A második blokk fellépői a magyar rock-, elektro- és indie-színtér megszállottjai, akik saját számaikat ezúttal otthon hagyva erre az alkalomra összeállított feldolgozásokkal érkeznek.

A harmadik rész főhőse a nemcsak a világzenében közismert Karaván Família, hiszen kiváló albumai mellett zajos sikerrel kollaborált már a Heaven Street Sevennel is. Most Szűcs Krisztián vendégszereplése előtt és után számos énekes csatlakozik Harcsa Veronikától a supernemes Papp Szabin át a PASO-frontember Krsáig, hogy átértelmezzék egy-egy számukat. Az estét a kávézó melletti kisszínpad punkprogramja nyitja. A rendezvény ingyenes!


Rock a rasszizmus ellen – fotókampány a kávézóban

A New Angle-csoport ismert hazai zenészeket kért fel, hogy ruha nélkül, intim testrészeiket eltakarva álljanak kameráik elé. A fotósorozat azzal a céllal készült, hogy megmutassák: az emberek közti különbségeket gyakran feleslegesen nagyítjuk fel, miközben a hasonlóságokat észre sem vesszük.

Mi a ZARE?

A Zene a rasszizmus ellen kampány az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének a kezdeményezése, amelyet a Szubjektív Értékek Alapítvány koordinál.

 

Miért pont március 21-én?

Március 21-e az antirasszizmus világnapja. 1966-ban jelölte ki az ENSZ, emléket állítva az 1960-as dél-afrikai, vérfürdőbe torkolló apartheidellenes demonstráció 69 áldozatának. Vannak olyan folyamatok a világban, amelyek egyes embercsoportok kitaszítását kezdeményezik azoknak a köréből, akik hozzáférhetnek a mindnyájunkat megillető kulturális és anyagi javakhoz. Az antirasszista világnap a kultúrák egymás mellett élésének szükség- és törvényszerűségét hirdeti, elősegíti egymás jobb megismerését és elfogadását, továbbá emléket állít azoknak, akik a rasszizmus elleni harcnak szentelték életüket. A ZARE idén csatlakozott a tavaszi ENSZ-világnaphoz kapcsolódó európai, rasszizmus elleni akcióhéthez, több mint negyven országban zajlanak az események egyetlen közös céllal: felhívni a polgárok figyelmét a rasszizmus okozta problémákra, illetve azok lehetséges megoldásaira.

 

Bővebben: www.zare.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top