Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Szabadtéri játékok gyerekeknek

Nem tudod, hogyan kösd le a gyerekedet a kertben? Hoztunk néhány bevált, praktikus ötletet, ezekért a játékokért minden kicsi rajonghat.

A legtöbb szülő jól tudja, hogy milyen nehéz a mai gyerekeket kirángatni a számítógép mögül vagy felállítani a tévé elől. A kicsik ugyanis előszeretettel választják a kényelmes vagy izgalmas szórakozásokat, annál is inkább, mert hozzá vannak szokva, hogy megtehetik. Ám a nyári szünet beköszöntével mindenkinek egyértelművé válik, hogy a gyerekeknek több mozgásra van szükségük, és jó, ha sok időt töltenek a szabadban. Ehhez azonban olyan programok és játékok kellenek, amelyek lekötik még azokat a gyerekeket is, akik tiltakoznak a kint lét ellen. A játékokat megtalálni azonban nem egyszerű, ezért hoztunk most néhányat. A legtöbb valószínűleg ismerős lesz, hiszen gyermekkorunk kedvencei is közöttük vannak.

Az ugróiskolát egyszerűen nem lehet nem szeretni. A kivitelezés egyszerű: rajzoljuk meg az ugróiskolát, a négyzeteket számozzuk be 10-ig. Vegyünk a kezünkbe egy kisebb követ, az lesz a mi jelölőnk. A követ először az 1-es kockába dobjuk, majd a célkockát kihagyva végigugrálhatunk a kockákon. Ezt követően találjunk bele a következő kockába, és újra indulhat az ugrándozás. Ha hibázunk, a következő játékos próbálkozhat. Az nyer, aki mind a 10 kockába betalál, és végigmegy a pályán.

szabadtéri játékok gyerekeknek

A Sziámi ikrek nevű játékot sokan ismerik, de az is lehet, hogy más elnevezéssel. Az egyszerű, de nagyon vicces játék lényege az, hogy a párok belső lábait összekötik, ők pedig így kénytelenek megoldani a rájuk váró feladatokat: gyorsasági futás, akadályok kerülése, mászás – csak a képzelet szabhat határt a kihívásoknak. Vigyázat, garantáltan sok nevetéssel jár, ezért akik nem szeretnének jó kedvre derülni, hagyják ki ezt a feladatot. Minél vastagabb a kötél, annál kevésbé vág, és a hosszú nadrág is jó szolgálatot tesz a bőr védelmében.

A legkisebbeket könnyen leköthetjük aszfaltrajzolással. Ne becsüljük alá a színes kréták varázsát, sokszor még a nagyobbak kezéből is nehéz kivenni a színeket. Csak a megfelelő felületet érdemes megtalálni hozzá, mert ha nem figyelünk, olyan váratlan helyekről köszönnek vissza az alkotások, ahol biztosan nem nézzük jó szemmel azokat. De a műanyag flakonok is jó szolgálatot tehetnek: nagyszerű kuglikat vagy bowlingbábukat készíthetünk belőlük, elég csak megtölteni a flakonokat vízzel, de ha nagyon kreatívak akarunk lenni, ki is festhetjük a műanyagokat. Külön programként a gyerekek is nekiláthatnak a festésnek. Egy közepes, inkább súlyosabb labdára van még szükség, és máris megvan az egész napos program.

 

 
 
 
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top