Aktív nyár
Szponzorált tartalom

A lelkünk is megújul, ha kint vagyunk

A legtöbben egyetértenek abban, hogy friss levegőn, a természet lágy ölén sokkal kellemesebb edzeni, mint a négy fal között. A felnőttek nemcsak érzik, hanem tudják, hogy valóban egészséges a kinti mozgás, a gyerekek viszont az ösztöneikre hallgatnak.

Gyerekeket kérdeztünk arról, miért szeretnek a szabadban edzeni. Azok, akik rendszeresen mozognak, mindannyian úgy tapasztalták, hogy nagyobb élmény a szabad ég alatt edzeni, mint a tornateremben.

Bence így mesélt: – Van egy nagy játszótér a lakótelepen, ott a kedvenc focipályánk. A barátaimmal meg a haverokkal mindennap ott vagyunk. Ha ez egyikünk nem jön el, akkor tudjuk, hogy vagy rossz jegyet kapott, vagy valamit csinált, és nem engedték el otthonról, mert mi magunktól sosem hiányoznánk. Van, aki csapatban is játszik, én még nem, de járni akarok edzésre. Azt mondta a barátom, hogy szerinte fel fognak venni biztosan.

Lehet, hogy már nyáron kapok egy streetball cipőt, ez az álmom – kezdi Norbi. – A szüleim tudják, hogy a kosárlabda a mindenem, és a haverokkal ott bandázunk a a streetballpályánál szinte mindennap. Én vagyok a legfiatalabb, de befogadtak az unokatesóm miatt. Ő a suliban is kosarazik, meg a városi csapatban. Szerintem azért jó kint lenni, mert jó a levegő, és szabadabb érzés, mint bent, egy teremben.

 

szabadban futás

– Hárman vagyunk tesók, és szeretünk biciklizni, mindenkinek a családban jó kerója van. Én megörököltem a bátyámét, de nem baj, mert nagyon vagány fajta. Hétvégén megyünk sokat biciklizni. Apa szerint jót tesz a testünknek, anya meg azt mondja, hogy a lelkünk is megújul, ha kint vagyunk és mozgunk. Szerintem én is fogok menni majd a gyerekeimmel. Mikor kicsi voltam, egyszer elestem a biciklivel, de azóta ügyesebb vagyok, és már nem esek el – lelkesedett Rebi.

Anna sokat túrázik: – Mióta járni tudok, vagy szerintem már előtte is vittek engem, szóval mióta tudok menni, mi csak túrázunk. Az egész család megy állandóan, meg barátok is szoktak jönni, apának a barátja meg neki a családja, ők már a mi barátaink is. Néha futni is elmegyünk. Azt szeretem, mikor sokan vagyunk, mert akkor tudok a gyerekekkel játszani.

Én híres focista leszek, és azért járok mindig edzésre, hogy megtanuljam a cseleket – mesél a terveiről Ricsi. – Télen mindig bent vagyunk a tornateremben, de amikor jó idő van, már a focipályán edzünk. Azt én sokkal jobban szeretem. Jó, hogy a füvön vagyunk, meg a levegő is friss, meg szétlátok mindenfelé. A barátaimmal is szoktam focizni délután, ha van időnk, akkor is kint vagyunk.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top