Aktív nyár
Szponzorált tartalom

A legtutibb nyári hűsítők

Egy pohárnyi jól behűtött limonádéra keveset mondanának nemet a meleg napokon, ezért egyszerűbb és pikánsabb változatokat is ajánlunk, de ez a kísérletezés terepe, bátran variáljunk a mennyiségekkel vagy akár a hozzávalókkal is, hogy a végeredmény igazán nekünk tetsző legyen!

Citromos-narancsos limonádé

Hozzávalók:

  • 3 narancs
  • 3 citrom
  • 9 ek. cukorszirup
  • 1 liter víz

Facsarjunk ki egy narancsot és egy citromot, majd adjunk hozzá 9 evőkanál cukorszirupot. (Ha nem találjuk elég édesnek, növeljük a mennyiséget.) Öntsük fel 1 liter ásvány- vagy csapvízzel. Vágjuk fel kockára a másik négy gyümölcsöt, és dobáljuk a kancsóba, majd hűtsük le a limonádét. Ha szeretjük, dobhatunk bele mentaleveleket és koktélcseresznyét is, csak még jobb lesz tőle.

citrom, narancs

Bodzás limonádé

Hozzávalók:

  • 2 citrom leve
  • 4 ek. cukor
  • 4-5 bodzavirág
  • 1 liter víz

Készítsünk klasszikus limonádét vízzel, cukorral és citromlével, majd áztassuk bele a bodzavirágokat. Fontos, hogy a virágokat ne öblítsük le, mert így marad rajta az értékes virágpor. Olyan helyről gyűjtsünk virágot, ahol a lehető legkevesebb szennyeződés kerülhet rá. Áztassuk a virágokat egy éjszakán át, majd másnap szűrjük át a limonádét, és hűtsük be.

husito, nyar

Levendulás limonádé

Hozzávalók:

  • 1 ek. szárított levendulavirág
  • 2 citrom leve
  • 4 ek. cukor
  • 1 liter víz

Ez a „haladóknak” való limonádé, azok készítsék el, akik amúgy is szeretik a levendula aromáját. Forrázzuk le a levendulavirágot 2 dl forró vízzel, és tegyük félre 10 percre.
Facsarjuk ki a citromok levét, adjuk hozzá a cukrot és a liternyi vizet. Szűrjük le a levendulafőzetet, öntsük hozzá azt is, és tegyünk bele felkarikázott citromot. Jól lehűtve fogyasszuk, úgy élvezhető igazán pikáns íze.

limonade
Jolly joker: sangria

A nyári meleget csak hűsítő italokkal lehet kibírni: bár az alkoholos limonádék egyértelműen vezetik a nyári italok toplistáját, a legnagyobb kedvenc a sangria. Patricia Heaton receptje egyszerűen tökéletes! 

husito, nyar 
Hozzávalók:

  • 2 üveg rozébor
  • 2 üveg Sauvignon Blanc bor
  • 800 g eper, félbevágva
  • 2 bögre rum
  • 2 bögre narancs vagy citrom ízesítésű vodka
  • 1 bögre felezett szőlő
  • 1 bögre cukor
  • 3 citrom felszeletelve
  • 3 zöld citrom, felszeletelve
  • 3 narancs, felszeletelve
  • 1 liter szódavíz

Keverjük össze a rozét, a Sauvignon Blanc bort, az epret, a rumot, a vodkát, a szőlőt, a citromot, a zöld citromot és a narancsot, valamint 1 bögre vizet egy nagy tárolóedényben. Legalább 12 órán keresztül hűtsük! Közvetlen felszolgálás előtt beleönthetjük a szódavizet.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top