Mézeskalács

Kókuszos piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 2 dl (¾ csésze) cukor
  • 3 dl (1 ¼ csésze) kókuszreszelék
  • ¾ dl (¹/³ csésze) burgonya vagy kukoricakeményítő
  • 1 ½ teáskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 75 g (5 evőkanál) margarin vagy vaj
  • 1 ½ dl (²⁄³ csésze porcukor)
  • 1 ½ dl (²⁄³ csésze) sűrű vaníliapuding vagy vaníliasodó

Elkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.
Keverjük össze a kókuszreszeléket, a keményítőt és a sütőport, majd forgassuk a tojásos keverékbe.
A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.
Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.
Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Kanalanként adjuk hozzá a pudingot, közben alapossan felverve.
Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.
Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.

A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.

Ellenállhatatlan édességek

Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti.

1999 Ft, Alexandra Kiadó
Idézett oldalak: 76–78.

Rendeld meg a könyvet most a Polc.hu-n! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top