Gasztro

Csokoládés poharas desszert

Hozzávalók:

  • 100 g 70%-os étcsokoládé
  • 200 ml vaníliás joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 125 g mascarpone
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál olaj
  • díszítésnek: fagyasztott málna vagy más erdei gyümölcs, porcukor

Elkészítés:

Előkészület: egy-két órával a tálalás előtt vedd elő a gyümölcsöt, hogy felengedjen.

Egy lábosba tegyél vizet forralni, majd ennek a tetejére fektess egy hőálló edényt, hogy gőzfürdőben megolvaszthasd a darabokra tördelt csokoládét. A csokoládé könnyebben feloldódik, ha egy kanálnyi olajat adsz hozzá. Kevergesd óvatosan fakanállal.
Amikor megolvadt, tedd félre hűlni, majd forgasd bele a vaníliajoghurtot, a fahéjat és a porcukrot. Kanalazd poharakba. A tetejére tehetsz egy kevés mascarponét, szórd meg a felengedett gyümölcsökkel és egy csipetnyi porcukorral.
A mascarponét és a gyümölcsöt csak tálalás előtt tedd a csokoládékrém tetejére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top