Ünnepi menü

Keleties karácsony: marokkói kuszkusszal töltött egész csirke

Idén karácsonykor kerüljön valami igazán különleges az asztalra: ez a gazdag, marokkói fűszrerezésű csirkés fogás az egész család új kedvence lehet!

Karácsonykor a legtöbben nem egzotikus ízekkel kísérletezgetnek, pedig tényleg jó ötlet lehet valami különlegessel feldobni az ünnepi menüt. Az alábbi recept szerencsére nem túlzottan merész, de mégis extra: a marokkói fűszerezésű kuszkusz gazdag és izgalmas, a sült csirke pedig hozza a vágyott ismerősséget. Nemcsak az ünnepi asztalra ajánljuk!

Hozzávalók:

  • 1 csésze csirkehús alaplé
  • 1 csésze kuszkusz
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. méz (két részben)
  • só és bors
  • 1/3 csésze szárított sárgabarack felkockázva
  • 1/3 csésze pirított mandula
  • 4 ek. sózatlan vaj
  • 1 egész csirke
  • 1 ek. Ras El Hanout fűszer

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben tegyük fel főni a csirkelevet, majd ha már forr, keverjük bele az aszalt barackot és a kuszkuszt. Takarjuk le, vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni egy kicsit!
  2. Ha a kuszkusz megszívta magát, kicsit keverjük fel egy villával, adjuk hozzá a mandulát, a fahéjat, 2 evőkanál vajat és 1 evőkanál mézet! Alaposan keverjük össze!
  3. A csirkét ízesítsük sóval és borssal! A maradék vajba keverjük bele a Ras El Hanout fűszert, és a fűszeres vajat kenjük el egyenletesen a csirke bőrén!
  4. A kuszkuszt töltsük a csirkébe, majd süssük a húst 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig!
  5. Vegyük ki a csirkét, kenjük be a maradék 1 kanál mézzel és locsoljuk rá vissza a sülés közben kicsöpögött levet. Tegyük vissza a sütőbe további 20 percre!
  6. Az elkészült húst hagyjuk 10 percig állni, majd melegen tálaljuk!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top