Ünnepi menü

Megdöbbentő: háromszor annyi kalóriát fogyasztunk karácsonykor, mint egyébként

Aki bűntudat nélkül tervezi elfogyasztani a karácsonyi vacsoráját, az inkább ne olvasson tovább!

Azt sejtettük, hogy karácsonykor többet eszünk, mint egyébként, de a számokra nem voltunk felkészülve! Egy brit gyógyszertár felmérésének adatai azonban sokkolóak: e szerint átlagosan 6000 kalóriát fogyasztunk el karácsony napján, a normál mennyiség háromszorosát!

Bár a felmérés a brit lakosság szokásairól készült, valószínűleg bárhol a világon megállná a helyét, ahol ünneplik a karácsonyt. Nemcsak kalóriából, hanem cukorból is háromszoros mennyiséget fogyasztunk karácsony táján. A felmérésben külön felhívják a figyelmet a karácsonyi forró italokra és azok megdöbbentő cukortartalmára: a Starbucks mézeskalácsos lattéjában például 39,3 g cukor található. A Costa Black Forest forró csokija hasonlóképp 39,4 g cukrot tartalmaz, szóval ha ezeket elszürcsöljük, akkor már 9,4 grammal túlléptük az egészséges napi cukormennyiséget. 

Sajnos a forralt bort kedvelőknek sincsenek jó híreink: egy pohárban ugyanis úgy 3 evőkanálnyi cukor van. Jobban tesszük, ha ezt inkább el sem képzeljük!

dailystar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top