Kezdők karácsonya

Karácsonyfa alakú, sajtkrémes nasi – süss egyből dupla adagot!

Az ünnepi időszak nem a kalóriaszámlálgatásról szól. Kóstoljátok meg ezt az igazán kiadós „karácsonyfát”!

Igazi karácsonyi csemege

karacsony ,csemege

Hozzávalók:

  • 4-4 és fél csésze liszt
  • 2/3 csésze cukrot
  • 1 ek. élesztő
  • 2 tk. reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál sót
  • 3/4 csésze  tej
  • 2/3 csésze víz
  • 1/3 csésze kanolaolaj
  • 1 ek. citromlevet
  • 1 csomag (8 uncia) krémsajt
  • 2 ek. majonéz
  • 2 tk. citromlé
  • 1 tk. citromfüvet
  • 1 tk. szárított petrezselyem
  • 20 dkg rák
  • 1 kis zöld és édes piros paprika
  • 1 közepes citrom

Elkészítés:

  • Egy nagy tálban keverjünk össze 3 csésze lisztet, cukrot, élesztőt, citromot és sót. Egy kis serpenyőbe melegítsük a tejet és a vizet 120-130 °-ra. Keverjük hozzá az olajat és a citromlevet. A maradék lisztet keverjük el az élesztővel.
  • Gyúrjuk a tésztánkat, amíg sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 6-8 percig. Helyezzük egy zsírozott tálba, fedjük le körülbelül 1 órára.
  • Egy kis tálban keverjük össze a krémsajtunk felét. Adjunk hozzá majonézt, 1 teáskanál citromlevet,  és petrezselymet. Keverjük bele a rákokat is.
  • A tésztát enyhén lisztes felületre helyezzük és 22 kis tekercset készítsünk belőle, amikből kitudjuk rakni a karácsonyfa formánkat. Töltsük meg a töltelékünkkel.
  • Miután ez megtörtént, hagyjuk 30 percig pihenni.
  • Egy kis tálban keverjük össze a maradék krémsajtot és a citromlevet és töltsük meg vele a tekercseink felső részét is.
  • Irány a sütő: 235 ° -on süssük aranybarnára a tésztánkat.
  • A paprikákból csillag alakú sütőforma segítségével tudunk csillagokat készíteni a tésztánkra.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top