Ünnepi menü

Ez lesz a brit királyi család karácsonyi lakomája

Homár, garnéla, gyümölcstorta és sok csoki szerepel a brit királyi család ünnepi menüjén.

Ahogy a legtöbb háztartásban, úgy a brit királyi családban is megvannak a karácsonyi hagyományok, amiket a királynő és egyre népesedő rokonsága minden évben követ. A nemesség egykori főszakácsa, Darren McGrady most elárulta, hogyan zajlik a karácsony a királyi családban, és azt is elmondta, mi kerül az asztalra az ünnepen!

A család a német hagyományokat követve karácsony este bontja ki az ajándékokat, másnap reggel pedig együtt mennek templomba. A templomból hazaérve pazar ebédet fogyasztanak: először homárral és rákkal kevert salátát esznek, majd jön a főfogás, a hatalmas sült pulyka hagyományos köretekkel, répával, kelbimbóval és burgonyával. A desszert mindig hagyományos karácsonyi puding brandymártással, de mivel a királynő nagyon édesszájú, bőven van csokoládé is.

Este nagyszabású, svédasztalos lakoma van, ahol 16-20 fogás közül is válogathat a nemesség. A séf azt is elárulta, hogy ilyenkor a főszakács kimegy a családhoz, és koccint a királynővel, aki így köszöni meg neki a mesés menüsort.

 

TheSun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top