Ünnepi menü

Tojáslikőr helyett: mézeskalácsos forralt whiskey

Megmondjuk, mi lesz az idei karácsony slágeritala!

Ha unod már a forralt bort meg a tojáslikőrt, próbáld ki a Hot Toddy-t, ezt a whiskey-alapú forró téli italt. Az alábbi változatot a karácsonyi fűszerek, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió teszik igazán különlegessé.

Hozzávalók:

(1 adaghoz)

  • 1 csésze barna cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 tk. őrölt gyömbér
  • 1/2 tk. szerecsendió
  • 1/4 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek. melasz
  • 1 csésze víz
  • 1/2 dl whiskey
  • 1 dl forró víz
  • 1 szelet citrom
  • narancshéj a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Készítsük el a mézeskalácsos szirupot: keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a gyömbért, a szercsendiót, a mézeskalácsos keveréket és a melaszt, adjunk hozzá vizet, és tegyük fel közepes lángon főni!
  2. Forraljuk fel, 2-3 percig főzzük, hogy szirupos állagú legyen.
  3. Egy pohárba öntsük ki a whiskey-t, adjuk hozzá a forró vizet, és tegyünk fele egy keveset a szirupból!
  4. Dobjunk a pohárba egy szelet citromot, szórjuk meg reszelt narancshéjjal!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top