Kezdők karácsonya

Expressz halászlé szálka nélkül

Ezzel a gyors változattal időt spórolhatunk meg: nem kell a harcsa- és a pontyszeletek tisztításával, passzírozásával, a gyerekek miatti szálkamentesítésével foglalkoznunk, ugyanakkor benne van a halászlé lényege, a „sűrűje”, a közkedvelt ikra és tej.

Hozzávalók:

  • 200 g halászlésűrítmény
  • 1 halászlékocka
  • 500 g halbelsőség (tej, ikra, fagyasztva kapható) vagy 30-40 dkg ikra
  • 2 liter víz

 

Elkészítés:

Egy nagy lábosban tedd fel a vizet főni. Amikor már melegszik, dobd bele a halászlésűrítményt és a halászlékockát. Hagyd forrni, tedd bele a halbelsőségeket is. További 25-30 perc főzés után tálalható.

 Bevásárlólista:

  • 1 doboz (200 g) halászlésűrítmény (piaci halárusnál vagy nagyobb élelmiszerüzletben)
  • halászlékocka
  • halbelsőség (tej, ikra, fagyasztva kapható, inkább a piaci halasnál)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top