Tuti Tippek

5 mennyei karácsonyi koktél

Van élet a tojáslikőrön túl! Tedd még különlegesebbé a karácsonyi összejöveteleket! Most olyan italrecepteket mutatunk, amelyekkel elkápráztathatod a családodat, barátaidat az ünnepekkor.

Örvendeztesd meg a családtagjaidat, vendégeidet varázslatos ünnepi koktélokkal! Válassz innen receptet, készítsd el, majd koccintsatok vele a fa alatt!

Gyömbéres-áfonyás koktél

Külső kódTörlésSzerkesztés

Hozzávalók (2 személyre):

  • 2 dl áfonyalé
  • 2 dl gyömbérszörp
  • fél lime citrom leve + 2 szelet a díszítéshez
  • 4 kávéskanál szirup egy gyömbérkonzervből

Az összes hozzávalót keverjük össze alaposan, majd öntsük ki egy-egy pohárba jégágyra. Díszítsük lime-szelettel.

 

Birsbellini

Hozzávalók (6 személyre):

  • 1 üveg (750 ml) prosecco
  • 120 gr főtt birsalma
  • 120 ml főzőlé

A püréhez turmixoljuk simára a birsalmát és a főzővizet. Öntsünk 40 g pürét egy-egy pohárba, adjunk hozzá kevés proseccót, és keverjük össze. Lassan öntsük hozzá a maradék proseccót, hogy jobban összekeveredjenek az ízek, és hogy buborékos maradjon a koktélunk.

 

Mézeskalácskoktél

Külső kódTörlésSzerkesztés

Hozzávalók (4 pohárhoz):

  • 1,2 dl vodka
  • 1,2 dl ír krémlikőr
  • 0,6 dl kávélikőr
  • 0,6 dl mézeskalácsszirup
  • 2 gombóc vaníliafagyi
  • tejszín és mézeskalács a díszítéshez

Rázzuk össze a vodkát, a krémlikőrt, a kávélikőrt, a szirupot és a fagyit egy jéggel teli shakerben. Törjünk össze néhány szem mézeskalácsot apró morzsákká. „Krusztázzuk” körbe a martinis pohár szélét: mártsuk először a likőrbe, majd a mézeskalácsmorzsába. Végül töltsük bele az italt, és díszítsük tejszínhabbal és egy darab mézeskaláccsal.

 

Vérnarancsos shrub

Hozzávalók (4 személyre):

  • 150 g áfonya
  • 1 db citrom héja
  • 1 db vérnarancs héja
  • 200 ml vérnarancslé
  • 125 ml méz
  • 150 ml almaecet
  • 35 ml száraz Martini
  • 35 ml gin
  • szóda/ásványvíz

Törjük össze az áfonyát, majd tegyük üvegkancsóba. Adjuk hozzá a citrom- és a narancshéjat is, majd a narancslevet, a mézet és az ecetet, majd keverjük, amíg a méz felolvad, az áfonya pedig lédússá nem válik. Fedjük le, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. A koktélhoz öntsük hozzá a Martinit és a gint, adjunk hozzá jeget és szódát, majd keverjük össze.

 

Candy Cane

Hozzávalók

  •  6 cl epervodka
  • kb. 16 csepp fehér mentalikőr
  • 7,5 cl áfonyalé
  • cukornyalóka a díszítéshez

Rázzuk jól össze shakerben a vodkát, a mentalikőrt és az áfonyalevet jéggel, szűrjük át, és öntsük koktélpohárba, melyet korábban „krusztáztunk”, azaz a szélét piros ételfestékkel színezett, cukros keverékbe mártottuk. A pohár szélére díszítésképpen cukornyalókát helyezzünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top