nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ünnepi menü
Nem is hinnéd, mennyi bogarat, pókot cipelsz be a fenyővel az otthonodba

Nem is hinnéd, mennyi bogarat, pókot cipelsz be a fenyővel az otthonodba

Akár huszonötezer rovar is élhet egyetlen fenyőfán. Ilyenkor télen az ízeltlábúak teljesen inaktívvá válnak, de amikor a karácsonyfával együtt bevisszük őket a lakásba, a melegtől feléledhetnek. Leggyakrabban szúnyog vagy szú támadja meg a fákat, de moly, pók, illetve más rovar is lehet benne.
NLCafé
f Ajánlom

A Tények által megszólaltatott egyik őstermelő szerint a karácsonyfának alkalmas fenyőket is több ezer kártevő támadhatja meg, közülük a szú talán az egyik legjellemzőbb. Szúnyog is megtámadhatja a fát, az egyik árus szerint apró gubacsok nőnek ilyenkor a fenyőn, amit csak akkor lehet megmenteni, ha megelőzésszerűen védekeznek rovarölővel. Egyébként csúnya lesz, és előbb-utóbb elpusztul. A szakértők szerint a kártevőkkel ellepett fák rövid időn belül lehullajtják az összes tűlevelüket, általában a növényeket nem lehet megmenteni, ha egyszer már megfertőződtek. 

A leggyakrabban viszont nem valamilyen rovar, hanem a fehér színű gyökkérrontó taplógomba támad, ami értelemszerűen a gyökereken terjed. Az említett kártevők egyikétől sem kell az embernek tartania, a lakásban ezek mind hamar elpusztulnak.

Megosztás Facebookon