nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ünnepi menü
Karácsonyi menü – kicsit másképp

Karácsonyi menü – kicsit másképp

Unod már a borleves, halászlé, bejgli uralmát az ünnepi asztalon? Kipróbálnál valami izgalmasat? Ha a családod is vevő az újításokra, próbáld ki ezt a menüt!
NLCafé
f Ajánlom

Thai rákleves és kakukkfüves lazac jázminrizzsel

Thai rákleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg garnéla (pucolt, előfőzött)
  • diónyi friss gyömbér
  • egy csokor újhagyma
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 2 ek. szójaszósz
  • 4 dl kókusztej
  • ½ l alaplé
  • olaj
  • 1 csilipaprika

Elkészítés:

Kevés olajon megdinsztelem a karikára vágott újhagymát. Hozzáadom a reszelt gyömbért, az apróra vágott csilipaprikát, kicsit megfuttatom, majd felöntöm a kókusztejjel és az alaplével. Beleteszem a megmosott rákokat és az apróra vágott paradicsomot. Hozzáadom a szójaszószt, és kicsit sózom.

Nagyon finom, különleges.

Kakukkfüves lazac

Hozzávalók:

  • 1 kg lazacpatkó
  • 2 tk. kakukkfű
  • 1 lime leve
  • olívaolaj

Elkészítés:

A lazacszeleteket egy tálba fektetem. Kakukkfűvel megszórom, ráfacsarom egy lime levét, olívaolajjal meglocsolom, majd egy napra beteszem a hűtőbe.

Másnap elkészítem a jázminrizst. Majd mikor a rizs már sínen van, előszedek egy méretes, mély serpenyőt, vékony réteg olívát terítek az aljára, és közepes lángon hagyom, hogy átforrósodjon. Ezután ráhelyezem a halszeleteket, picit sózom és szépen átsütöm. Nem kell, hogy ropogós legyen, elég, ha egyenletesen rózsaszínné válik.

Kevés vajat kikeverek sóval és kakukkfűvel. Tálaláskor a lazacszeletekre egy-egy diónyit teszek belőle.

Megosztás Facebookon